A Pfneiszl pincészet családi vállalkozás, amelyet 1993-ban alapítottak, és amelynek borai azóta is töretlen fejlődést mutatva, 2004-ben jelentek meg a piacon.
A borászatot Pneisl Franz és Elisabeth hozta létre. Aztán 2006-ban lányaik, Birgit és Katrin kezébe adták az irányítást. Mind a pincében, mind a marketing területén a lányok – Birgit és Katrin – keze nyoma egyre inkább felismerhető. A természetesség alapú szemlélet a pincében a modern technológiával igen eredményesen egészül ki.
A birtok számokban
- Az Ausztriában felnőtt magyar származású borász édesapának 1993-ban sikerült kárpótlási jegyekkel újra soproni területet vásárolnia.
- A 33 éves Birgit és a 29 éves Katrin 2006-ban vette át a szülőktől a pincészetet.
- 13 hektáron – egy 5 és egy 8 hektáros összefüggő területen – gazdálkodnak.
- Birgit elhivatottságának és meggyőződésének köszönhetően 2006-ban átálltak a biogazdálkodásra.
- 2006-ban aláírták a szerződést a Biokontroll Hungáriával.
- 3 év átállás után 2009-ben megszületett az első bioévjárat.
- 2016-ben felmondták a szerződést a Biokontroll Hungáriával. Azóta nincs együttműködés.
- Összesen 9 szőlőfajtát termelnek.
- Az egész család és egy állandó munkatárs dolgozik a birtokon.
- Évente 365 napot dolgoznak a szőlőben. Ha nincs munka, valaki akkor is kinéz a családból, vajon minden rendben van-e.
Főbb szőlőfajták
- Kékfrankos
- Merlot
- Cabernet Sauvignon
- Shiraz
- Zenit
További információkért látogass el a weboldalukra: www.pfneiszl.hu
Vagy keresd fel a facebook oldalukat!
Ehhez kapcsolódó tartalom: