2.1 C
Budapest
péntek, november 22
spot_img

Pfneiszl pincészet

A Pfneiszl pincészet családi vállalkozás, amelyet 1993-ban alapítottak, és amelynek borai azóta is töretlen fejlődést mutatva, 2004-ben jelentek meg a piacon.

 

A borászatot Pneisl Franz és Elisabeth hozta létre. Aztán 2006-ban lányaik, Birgit és Katrin kezébe adták az irányítást. Mind a pincében, mind a marketing területén a lányok – Birgit és Katrin – keze nyoma egyre inkább felismerhető. A természetesség alapú szemlélet a pincében a modern technológiával igen eredményesen egészül ki.

A birtok számokban

  • Az Ausztriában felnőtt magyar származású borász édesapának 1993-ban sikerült kárpótlási jegyekkel újra soproni területet vásárolnia.
  • A 33 éves Birgit és a 29 éves Katrin 2006-ban vette át a szülőktől a pincészetet.
  • 13 hektáron – egy 5 és egy 8 hektáros összefüggő területen – gazdálkodnak.
  • Birgit elhivatottságának és meggyőződésének köszönhetően 2006-ban átálltak a biogazdálkodásra.
  • 2006-ban aláírták a szerződést a Biokontroll Hungáriával.
  • 3 év átállás után 2009-ben megszületett az első bioévjárat.
  • 2016-ben felmondták a szerződést a Biokontroll Hungáriával. Azóta nincs együttműködés.
  • Összesen 9 szőlőfajtát termelnek.
  • Az egész család és egy állandó munkatárs dolgozik a birtokon.
  • Évente 365 napot dolgoznak a szőlőben. Ha nincs munka, valaki akkor is kinéz a családból, vajon minden rendben van-e.

Főbb szőlőfajták

 

- Hirdetés -

További információkért látogass el a weboldalukra: www.pfneiszl.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek