A 2015-ös Horváth Cabernet Sauvignon a Hőgyészi Horváth pince egy kiemelkedő vörösbora. A bor mély-sötét színű, testes, nagyon tartalmas, értékes bor, díszítő jegyei, szeder, fekete ribizli, szép tanninnal telt hatás, érezhető.
A Cabernet Sauvignon borában közepesen kifejezett primer gyümölcsaromákat találunk, gyakran fekete ribizlire és egyéb fekete bogyós gyümölcsökre emlékeztet. Érleléssel egyéb szekunder aromák fejlődhetnek ki a borban, mint például az eukaliptusz, menta, cédrus és dohány. A hideg klímán termesztett cabernet sauvignon borának illatán gyakran úrrá lesz a vörösbornál kellemetlen herbásság, paprika és zöldpaprika. Ez utóbbi a metoxipirazin vegyületnek köszönhető, amelyre az ember orra rendkívül érzékeny. Forró klímán a gyümölcs túlérett, lekváros, esetleg főtt gyümölcsös aromákat vihet a borba. A magas antioxidáns-szint miatt mértékletes fogyasztása jó hatást gyakorolhat az egészségre.
A 2015-ös Horváth Cabernet Sauvignon egy érett vörösbor, jó az egyensúly a hordó és alapanyag között. Már érződnek a tercieres jegyek. Aromajegyei erdei gyümölcsök, fekete-szeder és ribizli. Pici bőrösség is ott rejlik benne. A korty végén dohány és kakaó kerekíti.
Ismertetői:
- Száraz vörösbor
- Tolnai borvidék
- Horváth pince
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz vörösbor.
Horváth Cabernet Sauvignon fogyasztása:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.
Főként vadakhoz, marhapörkölthöz ajánlat.
A bor beszerezhető a pannonborbolt.hu webshopon.
A bort az alábbi linken lehet értékelni:
Horváth Cabernet Sauvignon 2015 értékelése
Kóstold meg Te is!
Ehhez kapcsolódó tartalom: