-0.7 C
Budapest
vasárnap, november 24
spot_img

Godhill Furmint 2016

A 2016-os Godhill Furmint a Tokaji Godhill pince egyik kiemelkedő fehérbora. Közepesen intenzív illatú, sokrétű, húsos, jóleső korty, utóízben meglepően hosszú gyümölcsösséggel.

 

A Furmint bora sav dús, önálló, harmonikus összetételű, jellegzetes finom illatú és kellemes ízű pecsenyebor, illetve aszúsodva finom csemegebor – ez az édes tokaji aszú alapszőlője. Tokajon hagyományosan október 28-án, Simon és Júda napján kezdődik a szüretelése.

A 2016-os Godhill Furmint illatában elegáns, friss és kirobbanó: citrusok héja, déli gyümölcsök, gyönyörű, tiszta, egyenes, hűs illatú. Az illathoz mérten sokkal több élénkséget várna az ember, de a korty eleje a gyümölcsösebb, aztán elnehezül és a végén inkább a szélessége meghatározó, a magassága és a fókusz kevésbé. Egy kis cukor kerekít a végén, mint minden évjáratában.

- Hirdetés -

A szőlőt hagyományos módon, állókosaras kézi préssel dolgozzák fel, és ezek után zempléni tölgyből készült hordóban erjesztik és érlelik.

Ismertetői:

  • Száraz fehérbor
  • Tokaji borvidék
  • Godhill pince

Szőlészeti és borászati adatok:

Dűlők elnevezése: Tállya, Kővágó

Szőlőfajták és arányai: 100% Furmint

Érlelés: zempléni tölgyfahordós

Érlelés hossza: 12 hónap hordós érlelés, 6 hónap palackos érlelés

Bor jellemzői

Alkoholtartalom: 12,5%

Maradék cukor: 2,3 g/l

Savtartalom: 7 g/l

Godhill Furmint 2016 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11 C.

Ajánlott zsírosabb halételekhez, pisztránghoz vagy fogashoz.

 

A bor beszerezhető a Borbázis és Borpont üzleteiben.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Godhill Furmint 2016 értékelése

 

Kóstold meg Te is!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek