A 2016-os Horváth Madarász Cuvée a Tolnai Horváth pince csúcs vörösbora. A bor mély-sötét színű, testes, nagyon tartalmas, értékes érett bor, fűszeres, fahéjas, vaníliás ízjegyekkel. Szépen egészíti ki a hordó, nem hivalkodó.
A Madarász Cuvée Cabernet Sauvignon alapú házasítás, Cabernet Franc-nal és Merlot-val kiegészülve, másfél évet töltött kis tölgyfa hordókban. Szuper érett piros és kék gyümölcsöket (szeder, málna, konyakmeggy) mutat az aromakészlet, az édes érzetű kortyban is pici sóssággal, a lecsengésben nedves erdős, földes asszociációkkal, tökéletesen integrálódott fával, jó arányokkal. Igazi meglepetés a kissé mostohán kezelt tolnai borvidékről, a sor egyik legegyedibb tétele.
„Egy meleg évjárat, vaskos, füstös-mentolos illatú bordeaux-i blend sok, de érett tanninnal.”
A bor az értékelések alapján 9,1 pontot ért el.
Az értékelések alapján a bor:
-
Színe 9,5
-
Illata 9,1
-
Íze 8,8
-
Utóíze 8,9
pontot ért el átlagosan, 43 kóstoló értékelései alapján.
Szöveges értékelések:
„Fenséges mély rubint szín, fekete gyümölcsös, lekváros illat világ jellemzi bort. Az első korty maga a mese, a második korty pedig csak a ráadás… Tökéletes egyensúlyban van a bor.”
„Tökéletesen beérett málna, szeder jelenek meg illatában és ízében, egy csipetnyi konyakmeggyel megfűszerezve.”
„Igazi nagytestű vörösbor, egy remek estén.”
Fogyasztási tippek:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.
Ajánlott paprikás ételekhez, marhapörkölthöz, vadhúsokhoz .
A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Horváth Madarász Cuvée 2016
Ehhez kapcsolódó tartalom: