A 2017-es Kamocsay Prémium Pinot Gris a Neszmélyi Hilltop borászat egyik kiemelkedő fehérbora. A bor illatában megjelennek az érett csonthéjasok, tavaszi virágok. Ízében érett gyümölcsökre hajazó jegyek – barack, mézes jegyek, diszkrét ásványosság figyelhető meg.
Annak ellenére, hogy ma Magyarországon meglehetősen megosztottak a borkedvelők a fajtát illetően, világszerte reneszánszát éli a szürkebarát, Angliában és az Egyesült Államokban is a kedvenc fajták között tartják számon.
A Kamocsay Prémium Pinot Gris egy igazi nehézbombázó a száraz fehérborok világában. Az sem véletlen, hogy gyakran a rozé után kóstoltatják, éreztetve, hogy ennek a bornak komoly súlya van.
Érett gyümölcsökre hajazó jegyek – barack, nektarin, mézes jegyek, virágok, diszkrét ásványosság jellemzi.
A bor az értékelések alapján 9,2 pontot ért el.
Az értékelések alapján a bor:
-
Színe 9,6
-
Illata 9,3
-
Íze 9,1
-
Utóíze 8,8
pontot ért el átlagosan, 39 kóstoló értékelései alapján.
Szöveges értékelések:
„Aranysárga szín, erős feltapadás figyelhető meg a pohár falán. Illatában mézes érett csonthéjas gyümölcsök jellemzik. Tökéletes egyensúlyban van a bor, remek bor.”
„Nekem a 2020 as év eddigi legfinomabb bora. Spanyolországban ittam ehhez hasonló mazsolás jellegű bort korábban. Nem véletlen az eddigi magas pontszám.”
„Az idei év talán legjobb bora. Letisztult gyümölcsösség olyan almás-kajszis ahol beköszön némi ásványos csibészség. Az illatában a illatos alma és harmatnyi citrus mindent visz. A színe azzal a fergeteges olajos eséssel, maga a romantika.”
Fogyasztási tippek:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.
Ajánlott velős pirítóshoz, vadpörkölthöz, érleltebb sajtokhoz (brie, grana padano)
A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Kamocsay Prémium Pinot Gris 2017
Ehhez kapcsolódó tartalom: