Az Eifert család évtizedek óta foglalkozik szőlő és bortermeléssel a Kunsági borvidék szívében Soltvadkerten.
Az Eifert borokat évtizedek óta kedveli a pince helybéli törzsközönsége. A 20 hektáros gazdaság összes termése elkelt a környéken, folyóborként- pár évvel ezelőttig. Akkor viszont gondoltak egyet, fejlesztettek a pincén egy nagyot és elkezdték 0,75l-es palackban is forgalmazni boraikat. Örülünk neki, mert így végre nekünk is jut belőlük!
Boraik többsége korszerű reduktív technológiával készül, még sincs az a benyomásunk, hogy megint egy újabb, egy kaptafára készült bort kóstolunk. Minden borukban van valami egyéni. A gyümölcsösséget, illatos jelleget minden esetben sikerült megőrizniük, de boraik nem merülnek ki ennyiben. Egy kis fanyarság itt, némi gyógynövényes íz ott, pici fűszeresség vagy egy szokatlan virágillat teszi izgalmassá a kóstolást.
Borház
A borászat 20 hektáron gazdálkodik, melyben jelentős fajtáik a Generosa, Cserszegi fűszeres és a Kékfrankos. Boraikat saját és a környező gazdák szőlőterméséből készítik. A borászat jelentős technológiai fejlesztéseken esett át, melyeket lehetőségeikhez mérten szeretnének évről évre folytatni.
Fehér és rosé boraik oxigéntől elzártan reduktív technológiával készítik, hogy gyümölcsös frissességüket előhozzák és megtartsák. Törekednek a letisztult zamatban gazdag, komplex borok készítésére. Vörösboraik között megtalálhatóak a mára egyre jobban kedvelt könnyű gyümölcsös és a fahordóban érlelt testes borok.
A Borházban 30 fő befogadására alkalmas kóstolóterem található melyben pincelátogatás után borkóstolókat és igény szerint rendezvényeket tartanak.
Termelt szőlőfajták:
További információkért látogass el a weboldalukra: www.eifertborhaz.hu
Vagy keresd fel a facebook oldalukat!
Ehhez kapcsolódó tartalom: