Közepes test, vibráló sokízű korty, az érlelésre használt fahordó tölgyes jegyeivel rendelkezik, a legdélebbi szekszárdi dűlő, a Szeleshát kiváló kitettségű talajáról.
A 2021-es Szeleshát Kadarka könnyű és feszes, inkább gyümölcsös, mint fűszeres. Közepes test, egyenes szerkezet, feszes savak. Jól felismerhetők benne az érlelésre használt fahordó tölgyes jegyei. A legdélebbi szekszárdi dűlő, a Szeleshát napos és szeles platójáról és keleti oldalából szüretelt gyümölcs. Acéltartályban erjesztették, majd fele részben 6 hónapig érlelték használt hordóban.
A bor az értékelések alapján 7,58 pontot ért el.
Az értékelések alapján a bor:
- Színe 7,58
- Illata 7,63
- Íze 7,54
- Utóíze 7,59
pontot ért el átlagosan, 18 kóstoló értékelései alapján.
Fogyasztási tippek:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 14 C.
A bor ajánlott halászléhez, pörköltekhez, paprikásokhoz.
A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Szeleshát Kadarka 2021
Ehhez kapcsolódó tartalom: