A 2023-as Martinus Olaszrizling a Tagyoni Martinus birtok egyik kiemelkedő fehérbora. Illatában a mezei virágok frissessége érvényesül, míg a kortyban a fehérhúsú barack és alma ízei dominálnak.
Ruppert Márton borásznak a Tagyon-hegy meszes talaján organikusan művelt szőlőjéből készült olaszrizlingje egy könnyed, fajtajelleges bor. Illatában a mezei virágok frissessége érvényesül, míg a kortyban a fehérhúsú barack és alma ízei dominálnak. A bor enyhén sós, ásványos lecsengéssel zár.
A bor az értékelések alapján 8,22 pontot ért el.
Az értékelések alapján a bor:
- Színe 8,64
- Illata 8,41
- Íze 8,08
- Utóíze 8,01
pontot ért el átlagosan, 25 kóstoló értékelései alapján.
Fogyasztási tippek:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.
Ajánlott tárkonyos nyúlgerinchez, vajban forgatott zöld spárgával.
A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Martinus Olaszrizling BIO 2023
Ehhez kapcsolódó tartalom: