A 2019-es Szentpéteri Cabernet Sauvignon a Kiskőrösi Szentpéteri pince egyik kitűnő vörösbora. Illata a fajtára jellemző fűszerességet, gyümölcsösséget mutatja, emellett komplex, többrétegű és izgalmas vörösbor.
A Cabernet Sauvignon borában közepesen kifejezett primer gyümölcsaromákat találunk, gyakran fekete ribizlire és egyéb fekete bogyós gyümölcsökre emlékeztet. Érleléssel egyéb szekunder aromák fejlődhetnek ki a borban, mint például az eukaliptusz, menta, cédrus és dohány. A hideg klímán termesztett cabernet sauvignon borának illatán gyakran úrrá lesz a vörösbornál kellemetlen herbásság, paprika és zöldpaprika. Ez utóbbi a metoxipirazin vegyületnek köszönhető, amelyre az ember orra rendkívül érzékeny. Forró klímán a gyümölcs túlérett, lekváros, esetleg főtt gyümölcsös aromákat vihet a borba. A magas antioxidáns-szint miatt mértékletes fogyasztása jó hatást gyakorolhat az egészségre.
A 2019-es Szentpéteri Cabernet Sauvignon a Csábori Kétsor kiváló dűlőjéből származik, dűlőszelektált és terméskorlátozott tétel. Hosszan erjesztve, másfél évig érlelődött egy nagy, 12 hektoliteres új tölgyfa hordóban, majd egy évig palackban érlelték.
Illatában a fajtaára jellemző fűszeresség, gyümölcsösség jelenik meg, emellett egy komplex, sokrétegű és izgalmas, vörösbor. Izében erdei gyümölcs, aszalt szilva és egy csipetnyi vanília fellelhető. Bársonyos vörösbor, hosszú lecsengéssel.
Ismertetői:
- Száraz vörösbor
- Kunsági borvidék
- Szentpéteri pince
Szentpéteri Cabernet Sauvignon 2019 fogyasztása:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-17 C.
A bor ajánlott vadételekhez és paprikás magyaros ételekhez.
A bor beszerezhető a borbolt.hu-n és a pincészetnél!
A bort itt tudjátok értékelni:
-
Színe - 0/10
0/10
-
Illata - 0/10
0/10
-
Íze - 0/10
0/10
-
Utóíze - 0/10
0/10
Kóstold meg Te is, és Értékeld a bort!