8.3 C
Budapest
kedd, március 11
spot_img

Huber pince

A nagypapa 1977-ben épült pincéjében kezdte a borkészítést… Ismerjétek meg ti is a Hajósi Huber pince történetét.

 

Huber János 2008-ban a nagypapa 1977-ben épült pincéjében kezdte a borkészítést mindössze 100 liter Kövidinkával. Ez a bor annyira kíváncsivá tette a különösen jó ivású bor miatt, hogy innentől évről évre újabb szőlőfajtákkal próbálta ki, hogy mire képes a hajósi terroár. 2011-ben vásárolt egy saját pincét, amibe átköltözve jóval praktikusabban tudta folytatni.
Ekkor már többféle fehér, rozé és vörösbor volt a palettán:
Vörösborokból pedig a

Ekkortájt indult a házasítások iránti kíváncsisága is. Elkészült a Mínusz Négy vörös küvé, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Merlot és Regent házasítással az Eleven rozé Kékfrankos – Zweigelt házasításából, valamint a Szeleburdi fehérbor is, ami a megszokotthoz képes későn szüretelt Cserszegi, Olaszrizling, Zöld Veltelini és Kövidinka házasítása.

A pince borai a 2012-es évjárattól forgalmi tételek. János ekkortól őstermelőként, már saját szőlőültetvényeiről készítette borait. Az évek során átalakultak a szőlőterületek, 2019-ben Olaszrizlinggel telepített újra 0,4 hektárt, majd 2020-ban Zöld Veltelinit ültetett 0,4 hektáron, 2024-ben Sauvignon Blanc oltványok kerültek 0,4 hektárra és a tervek szerint további fajtákkal frissíti fel a következő években a többi meglévő területét is. A következő telepítés 2025 tavaszán várható. Ekkor a komoly hajósi hagyományokkal rendelkező Cabernet Sauvignon kerül majd egy 0,4 hektáros területre.

2021-ben Jánoshoz csatlakozott húga Anikó párjával Krisztiánnal, akik azóta a vendéglátást tökéletesítik helyi gasztronómiával kiegészítve. Ők nagy segítségek a szüretek, szőlőfeldolgozások és pincemunkák során is.

 

- Hirdetés -

További információkért látogass el a weboldalukra: huberpince.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

Forrás: huberpince.hu

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek