A nagypapa 1977-ben épült pincéjében kezdte a borkészítést… Ismerjétek meg ti is a Hajósi Huber pince történetét.
- Cserszegi Fűszeres,
- Olaszrizling,
- Zöld Veltelini,
- Kövidinka,
- Zweigelt rozé,
- Kékfrankos rozé,
Ekkortájt indult a házasítások iránti kíváncsisága is. Elkészült a Mínusz Négy vörös küvé, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Merlot és Regent házasítással az Eleven rozé Kékfrankos – Zweigelt házasításából, valamint a Szeleburdi fehérbor is, ami a megszokotthoz képes későn szüretelt Cserszegi, Olaszrizling, Zöld Veltelini és Kövidinka házasítása.
A pince borai a 2012-es évjárattól forgalmi tételek. János ekkortól őstermelőként, már saját szőlőültetvényeiről készítette borait. Az évek során átalakultak a szőlőterületek, 2019-ben Olaszrizlinggel telepített újra 0,4 hektárt, majd 2020-ban Zöld Veltelinit ültetett 0,4 hektáron, 2024-ben Sauvignon Blanc oltványok kerültek 0,4 hektárra és a tervek szerint további fajtákkal frissíti fel a következő években a többi meglévő területét is. A következő telepítés 2025 tavaszán várható. Ekkor a komoly hajósi hagyományokkal rendelkező Cabernet Sauvignon kerül majd egy 0,4 hektáros területre.
További információkért látogass el a weboldalukra: huberpince.hu
Vagy keresd fel a facebook oldalukat!
Forrás: huberpince.hu