Ifj. Márkvárt Jánosnál itt indul a szekszárdi bor: tiszta ízű, organikusan művelt szőlőből erjedt „vegyes vörös”. A borvidéki nyelvjárás így hivatkozott a bikavérnél frissebb, házasított vörösekre. Így kezdték el ezt a nevet munkacímként használni, majd a közös arculatújítás végén a keresetlen egyszerűsége miatt ezt is írták a címkére.
Jani legfontosabb területei és fajtái találkoznak ebben a borban. Baranya-völgy és Faluhely-dűlők, ahol a legfiatalabb tőkék 22, a legidősebbek pedig 43 éve teremnek, 2020 óta organikus művelésben. A tikkasztó, kabócazajos szőlőmunkák végén, szeptemberben kézi szüret, majd a pincénél bogyózás után erjedés tartályban, napi csömöszölés és körfejtés mellett. Préselés után érlelés következő szüretig tartályban és a pince sokéves 10 hektós hordóiban. A végső házasítás fele syrah, harmada kékfrankos, a merlot és kadarka csak fűszer. A választék stabil belépője, igazi szomjoltó Szekszárdról. Mediterrán hangulat, gránátalma szín, robbanó gyümölcsök, meggylé illata, feszes szerkezet, rétegzett ízű és finoman fanyar korty.
Ismertetői:
- Száraz vörösbor
- Szekszárdi borvidék
- Márkvárt pince
Ifj. Márkvárt János Vegyes Vörös 2021 fogyasztása:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.
A bor ajánlott fűszeres húsokhoz, akár bárányételekhez.
A bor beszerezhető a Bortársaság üzleteiben és a pincészetnél!
A bort itt tudjátok értékelni:
-
Színe - 0/10
0/10
-
Illata - 0/10
0/10
-
Íze - 0/10
0/10
-
Utóíze - 0/10
0/10
Kóstold meg Te is, és Értékeld a bort!