A 2024-es Benedek Epreskert Sauvignon Blanc a Gyöngyöstarjáni Benedek pince egyik üde fehérbora. Fajtajelleges füves bodzás illat és ízvilág, rengeteg fehér húsú gyümölccsel. Komplex, réteges ásványos utóízzel. Friss, üde korty, nehéz abbahagyni!
A Sauvignon Blancból készülő borok szárazak, zöldessárgák, jellegzetes illat- és ízvilággal rendelkeznek. A hosszas (legalább 3–4 éves) fahordós érlelés nem tesz jót neki, inkább az acéltartályos erjesztés és érlelés hozza ki belőle a fajtakaraktereket. Fiatal bora élénk savú, erőtejles ízvilágú, vegetális jellegzetességeket mutat. Egyes vélemények szerint illata elsődlegesen a frissel lenyírt fűéhez hasonlatos, csalános, de megjelenhetnek benne a paprikára, a mézre, a piskótákra, az ananászra, a mangóra, a spárgára, a petrezselyemre, a tárkonyra, az egresre, a rózsaszínű pomelóra, a mézdinnyére és virágokra (fehér rózsa, citrusvirágok) emlékeztető jegyek is, sőt, többen állítják, hogy a macskák vizeletének egyik illatösszetevője is érezhető a borban.
A bor 100% tartályban erjesztve készült ez az Új és Óvilági stílus határán egyensúlyozó Sauvignon Blanc. Vonzó, energikus és nagyon tiszta illat, a vegetális és gyümölcsös jegyek metszéspontjában.A köves, füstös, fémes jegyek szép ornamentikát adnak az intenzív fajtajelleghez. Szájban telt, lédús gyümölcsökben gazdag a korty, finom szerkezetű, de lendületet adó savakkal. Elképesztően zamatos, jó ízű bor, kellő mélységgel és tartalommal.
Ismertetői:
- Száraz fehérbor
- Mátrai borvidék
- Benedek pince
Benedek Epreskert Sauvignon Blanc 2024 fogyasztása:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 9-11 C.
A bor ajánlott salátákhoz, grillezett szárnyasokhoz, vagy fehér húsú halakhoz.
A bor beszerezhető a borbolt.hu-n és a pincészetnél!
A bort itt tudjátok értékelni:
-
Színe - 0/10
0/10
-
Illata - 0/10
0/10
-
Íze - 0/10
0/10
-
Utóíze - 0/10
0/10
Kóstold meg Te is, és Értékeld a bort!