A Bodri Kadarka egy rubinszínű, fűszeres illatú, közepesen telt, gyümölcsös bor, mely Szekszárd kiváló dülőiről származik. Nagyon jó ivású, „kérek még” – típusú, karcsú összetételű magyaros bor.
A kadarka zzármazási helye Kis-Ázsia, legismertebb magyarországi termőhelye Szekszárd. A kadarka bor (jó érés esetén) kiemelkedően fűszeres zamatú. Kötöttebb és löszös talajon magasabb minőségű, testesebb vörösborokat, míg lazább homoktalajon vékonyabb, üdébb borokat terem. Az igazán koncentrált kadarka izgalmas, kedves, bársonyos és elegáns.
Nem tartozik a hosszú érlelésre szánható borok közé, 2-3 éves korában már eléri csúcsát, ezt követően 1-2 éven belül célszerű elfogyasztani. Kedvelt összetevője különféle házasításoknak, fűszeressége kis mennyiségben is sajátos jelleget ad a bornak. A legszebb kadarkák kétséget kizáróan Szekszárdon teremnek.
Ismertetői:
- Száraz vörösbor
- Szekszárdi borvidék
- Bodri pincészet
A Bodri Kadarka Szekszárd három kiemelkedő dűlőjéből szüretelt, magas mustfokú alapanyagból készült. A hagyományos és az új erjesztés technológia ötvözésével, rövid kis tölgyfa hordós érleléssel válik a bor a régi Kadarka hagyományainak követőjévé. Készítésekor nem volt cél a nagy test, erős tanninszín elérése, sokkal inkább a borvidékre jellemzőbb illatos, jól iható, kellemes Kadarkára törekedtek.
Rubin színű száraz, könnyed fűszeres illatú, közepesen telt, gyümölcsös vörösbor. Lágy szövetű, üde, eleven savú, inkább kicsit férfias karakterű bor. Jó ivású, könnyed tanninokkal, kis fahordóban érlelt bor.
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz vörösbor.
A Bodri Kadarka 2016 fogyasztása:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 14 C.
A bor ajánlott halászléhez, pörköltekhez, paprikásokhoz.
A bor beszerezhető a Tesco, idrinks.hu, borkereskedés, borbolt üzletekben!
A bort az alábbi linken lehet értékelni: Bodri Kadarka 2016 értékelése
Jó kóstolást kívánunk!