20.9 C
Budapest
vasárnap, június 23
spot_img

Böjt Egri Csillag Superior 2021

A 2021-es Böjt Egri Csillag Superior az Egri Böjt borászat egyik kiemelkedő fehérbora. A bor illatában friss virágos jegyek lelhetőek fel, citrusos árnyalattal egy csipetnyi ásványossággal.

 

Az Egri csillag egy nagyon új bor. 2010-ben “találták fel”. Egerben mindig is készítettek fehér borokat, mi mégis a vörösbort, azon belül is az Egri bikavért társítjuk az egri borvidékhez. Ezt megelégelve döntöttek úgy az egri borászok, hogy új bor fajtát készítenek, amely méltó párja lesz az Egri bikavérnek. 2010-ben a Borászok Éjszakáján 60 borász volt jelen az új borfajta, az Egri csillag kitalálásakor. Az Egri csillag legalább négy, az egri borvidéken termelt bor házasításából készül. A felhasznált borfajták legalább fele magyar fajta kell legyen, azaz olaszrizling, hárslevelű, leányka, királyleányka, zengő vagy zenit. Az illatos fajták, mint pl. a cserszegi fűszeres, zefír, irsai olivér, tramni, ottonel muskotály aránya nem érheti el a 30%-ot.

Az Egri csillag egy jó ivású, fiatalos, könnyed száraz fehér bor. Színe a zöldes fehér színárnyalattól a zöldessárga, sárga színárnyalatig változhat, a készítéséhez felhasznált fajták függvényében. Íze friss és üde, intenzíven gyümölcsös. Illatában a gyümölcsök mellett a virágos jegyek is megjelennek.

A 2021-es Böjt Egri Csillag Superior olaszrizling, leányka, sauvignon blanc és muskotály szőlőiből válogatott Egri Csillag. Ideális szüreti időpont, jól átgondolt, tiszta pince, hűtött erjesztés és egy kevés hordós érlelés. Dinamikus, könnyed, friss és egyszerre sűrű, zamatos bor.

- Hirdetés -

Ismertetői:

Böjt Egri Csillag Superior 2021 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.

Ajánlott salátákhoz, zöldfűszeres túrókrémmel, de jól behűtve piknikbornak is remek.

A bor beszerezhető a bortársaságnál és a pincénél!

A bort itt tudjátok értékelni:

 • Színe - 0/10
  0/10
 • Illata - 0/10
  0/10
 • Íze - 0/10
  0/10
 • Utóíze - 0/10
  0/10
Olvasói értékelés
 • Küldés
  Színe
 • Küldés
  Illata
 • Küldés
  Íze
 • Küldés
  Utóíze

Kóstold meg Te is, és Értékeld a bort!  

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek