20.9 C
Budapest
vasárnap, június 23
spot_img

Bolyki Sauvignon Blanc 2018

A 2018-as Bolyki Sauvignon Blanc az Egri Bolyki pincészet egyik különleges fehérbora. A szőlő jellegzetes fűszeres aromái dominálnak illatában, kóstolva figyelemreméltóan telt és lendületes, mégis a könnyedség érzése lengi körül.

 

A sauvignon blancból készülő borok szárazak, zöldessárgák, jellegzetes illat- és ízvilággal rendelkeznek. A hosszas (legalább 3–4 éves) fahordós érlelés nem tesz jót neki, inkább az acéltartályos erjesztés és érlelés hozza ki belőle a fajtakaraktereket. Fiatal bora élénk savú, erőtejles ízvilágú, vegetális jellegzetességeket mutat. Egyes vélemények szerint illata elsődlegesen a frissel lenyírt fűéhez hasonlatos, csalános, de megjelenhetnek benne a paprikára, a mézre, a piskótákra, az ananászra, a mangóra, a spárgára, a petrezselyemre, a tárkonyra, az egresre, a rózsaszínű pomelóra, a mézdinnyére és virágokra (fehér rózsa, citrusvirágok) emlékeztető jegyek is, sőt, többen állítják, hogy a macskák vizeletének egyik illatösszetevője is érezhető a borban.

A 2018-as Bolyki Sauvignon Blanc elegáns, koncentrált sauvignon blanc a Középbércről, egy igazi egyéniség. Illatában citromhéj, grapefruit és farkasalma. A szőlő jellegzetes fűszeres aromái dominálnak illatában, kóstolva figyelemreméltóan telt és lendületes, mégis a könnyedség érzése lengi körül. A korty kis zöldpaprikával kiegészülve követi az illatot. Szomjoltó, üde és fanyar egyszerre.

  • Száraz fehérbor
  • Egri borvidék
  • Bolyki pincészet

Bolyki Sauvignon Blanc fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 8-10 C.

- Hirdetés -

Ajánlott halakhoz, egyéb tengeri ételekhez, pikáns fűszeres ételekhez, szárnyasokhoz és kecskesajthoz.

A bor beszerezhető a Bortársaság üzleteiben és a pincészetnél.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Bolyki Sauvignon Blanc 2018 értékelése

 

Kóstold meg Te is!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek