A 2017-es Bujdosó Irsai Olivér a Balatonboglári Bujdosó pincészet egyik kiemelkedő fehérbora. A bort élénk zöld fehér szín, muskotályos, virágos rétre emlékeztető intenzív illat jellemzi. Elhozza nekünk a palackba zárt balatoni nyarat.
Halvány szalmasárga színű bor, amely intenzív, friss, a fajtára jellemző illatvilággal bír. Ízében szőlővirág, fehér húsú barack és zöldfűszerek érződnek, a finoman kesernyés, herbális és citrusos vonal pedig üdítővé teszi a kortyot. A könnyed test, a lendületes savak és a feszes, szinte kirobbanó karakter igazi nyári bort hoznak létre.
Az Irsai Olivér borok egyik nagy hátránya, hogy viszonylag gyorsan öregednek, így célszerű 1 éven belül fogyasztani.
Ismertetői:
- Száraz fehérbor
- Dél-balatoni borvidék
- Bujdosó pincészet
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.
A Bujdosó Irsai Olivér 2017 fogyasztása:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.
Ajánlott salátákhoz, zöldfűszeres túrókrémmel, de jól behűtve piknikbornak is remek.