A 2016-os Bussay Tramini a Csörnyeföldi Bussay pincészet egyik kiemelkedő fehérbora. Finoman száraz, fajtajelleges tramini, amelyben jól érezhetők a nagyhordós érlelés, ászokolás finoman fás jegyei.
A Tramini bor savai a Somlón termett tramini kivételével lágyak. Bora aranysárga, rózsa és licsi illatú, kissé muskotályos, fűszer, gyümölcs, fahéj és mézízű. Általában fiatalon fogyasztják, de egyes fajtáinak 2-4 év érés használ. Öt évnél tovább ritkán él.
A 2016-os Bussay Tramini egy ikonikus bor a Bussay Pincészettől, hiszen a csörnyeföldi Kövecs-hegy Traminija mindig is az ország legszebb tételei közé tartozott. Különleges tétel, fiatalabb testvérénél (2013 Tramini) egy évvel később került a palackba. Érdemes volt pihentetni. Illatában a rózsakert ajtaja kitárul egy egzotikus helyen, elrepít, felemel. Szájban a rózsa és virágaromák tobzódnak sárgabarack kíséretében, színes rózsaszirmokon lépdelünk. Habzsolós, húsos, tömjénes bor, melynek a fogyasztása maga az élmény.
Bussay Dóri zalai birtokáról szüretelt érett tramini, hordóban, spontán erjesztve és 1000 literes hordóban egy éven át érlelve. Finoman száraz, fajtajelleges tramini, amelyben jól érezhetők a nagyhordós érlelés, ászokolás finoman fás jegyei. Gyümölcsös, fűszeres, hosszú korty.
Ismertetői:
- Száraz fehérbor
- Zalai borvidék
- Bussay pincészet
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.
Bussay Tramini fogyasztása:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.
A bor ajánlott fehér húsú szárnyasokhoz.
A bor beszerezhető a Bortársaság üzleteiben.
A bort az alábbi linken lehet értékelni:
Bussay Tramini 2016 értékelése
Kóstold meg Te is!
Ehhez kapcsolódó tartalom: