3.1 C
Budapest
csütörtök, november 21
spot_img

Bussay Tramini 2016

A 2016-os Bussay Tramini a Csörnyeföldi Bussay pincészet egyik kiemelkedő fehérbora. Finoman száraz, fajtajelleges tramini, amelyben jól érezhetők a nagyhordós érlelés, ászokolás finoman fás jegyei.

 

A Tramini bor savai a Somlón termett tramini kivételével lágyak. Bora aranysárga, rózsa és licsi illatú, kissé muskotályos, fűszer, gyümölcs, fahéj és mézízű. Általában fiatalon fogyasztják, de egyes fajtáinak 2-4 év érés használ. Öt évnél tovább ritkán él.

A 2016-os Bussay Tramini egy ikonikus bor a Bussay Pincészettől, hiszen a csörnyeföldi Kövecs-hegy Traminija mindig is az ország legszebb tételei közé tartozott. Különleges tétel, fiatalabb testvérénél (2013 Tramini) egy évvel később került a palackba. Érdemes volt pihentetni. Illatában a rózsakert ajtaja kitárul egy egzotikus helyen, elrepít, felemel. Szájban a rózsa és virágaromák tobzódnak sárgabarack kíséretében, színes rózsaszirmokon lépdelünk. Habzsolós, húsos, tömjénes bor, melynek a fogyasztása maga az élmény.

- Hirdetés -

Bussay Dóri zalai birtokáról szüretelt érett tramini, hordóban, spontán erjesztve és 1000 literes hordóban egy éven át érlelve. Finoman száraz, fajtajelleges tramini, amelyben jól érezhetők a nagyhordós érlelés, ászokolás finoman fás jegyei. Gyümölcsös, fűszeres, hosszú korty.

Ismertetői:

  • Száraz fehérbor
  • Zalai borvidék
  • Bussay pincészet

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.

Bussay Tramini fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.

A bor ajánlott fehér húsú szárnyasokhoz.

A bor beszerezhető a Bortársaság üzleteiben.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Bussay Tramini 2016 értékelése

 

Kóstold meg Te is!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek