20.9 C
Budapest
vasárnap, június 23
spot_img

Dobosi Kéknyelű 2016

A 2016-os Dobosi Kéknyelű a Szentantalfai Dobos pincészet egyik kiemelkedő BIO fehérbora. Színében zöldes sárga reflexek, illata rendkívül intenzív és kellemes. Ízében jó struktúrával és lendületes gyümölcsökkel indít.

 

A Kéknyelű egy női ivarú szőlő, így a beporzásához szüksége van egy másik fajtára, ami a Budai Zöld. A Kéknyelű színe általában hosszú évek után is zöldessárga, de a 2016-os évnek köszönhetően tovább hagytuk érni, így egy enyhén sárgás textúrája is van. A kehelyben látszódik, hogy egy sűrű, bársonyos borral van dolgunk. Illatában a fehér virágokat emlékeztető jegyek jelennek meg, mint például a virágzó gyümölcsfák és némi fügés illat is felfedezhető. Ízét a szép savszerkezete uralja, amiben a birsalma a legdominánsabb. Nagyon szép, hosszú lecsengésű bor, ami kitöltés után negyedórával is egészen másik arcát tudja mutatni.

A bor színében zöldes sárga reflexek, illata rendkívül intenzív és kellemes: fügés, naspolyás jegyekkel. Ízében jó struktúrával és lendületes gyümölcsökkel indít, hogy aztán a diszkrét savak jól megtámasszák az egészet. Hosszú lecsengéssel, citrusba hajlóan, hosszan búcsúzik.

- Hirdetés -

 

Ismertetői:

  • Száraz fehérbor
  • Balatonfüred-Csopaki borvidék
  • Dobosi pincészet

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.

Dobosi Kéknyelű fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 15-17 C.

A bor ajánlott gyökérzöldségekhez, grillezett halakhoz, érlelt juh- vagy kecskesajthoz.

A bor beszerezhető a Bortársaság üzleteiben.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Dobosi Kéknyelű 2016 értékelése

 

Kóstold meg Te is!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek