Dubicz Ottonel Muskotály

Dubicz Ottonel Muskotály 2017


A 2017-es Dubicz Ottonel Muskotály a Dubicz pincészet egyik kiemelkedő friss fehér bora. Illatban szőlővirágot és tearózsát idéz. A maradék cukrot finom savak ellenpontozzák és teszik üdévé a kortyot.

 

A megfelelő savszerkezettel rendelkező Ottonel Muskotály fajtából készült boroknak rendkívül jól tud állni a természetes maradékcukor-tartalom, mely kedves, intenzív illat- és ízvilágát még inkább kerekíti, gazdagítja. A Dubicz borászat Muscat Ottonel tétele is tartalmaz természetes maradékcukrot, így a félédes bor cukortartalmát a finom és elegáns savak ellenpontozzák, üdévé, lendületessé, egyben buján egzotikussá varázsolva a kortyot. Mivel az illatos virágok sokaságát vonultatja fel a tétel, és felépítése is friss és vitális, a Mátra sorozat tagjaként szerepel a szortimentben, melybe a bármely alkalomra választható, kiváló át-érték arányú, illatos, gyümölcsös, lendületes borok kerülnek évről-évre.

A Muscat Ottonel bora a gasztronómiába is jól beilleszthető. Üde, száraz, ásványos tételeihez például citromlével és karakteresebb olívaolajjal, valamint nagyszemű tengeri sóval tálalt meleg zöldspárga, citrusos vinaigrette-tel nyakon öntött, roston sült fehér szárnyassal tálalt friss saláta, félszáraz tételeihez pedig például akár az indiai konyha fűszeres fogásai párosíthatók. Félédes, édes iskolázású tételeihez akár egy – a borhoz megfelelő édességűre hangolt – őszibaracksorbet, créme brüllée, panna cotta, vagy egy könnyed mascarponés-kajszis túrótorta is remek, de a bor-desszert párosításoknál minden esetben vegyük figyelembe az alapszabályt, vagyis a bor mindig legyen édesebb az ételnél.

Ismertetői:

  • Száraz fehérbor
  • Mátrai borvidék
  • Dubicz pincészet

 

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.

Dubicz Ottonel Muskotály fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.

A bor beszerezhető a Tesco, Spar és Auchan üzleteiben.

 

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Dubicz Ottonel Muskotály 2017 értékelése

 

Kóstold meg Te is!

 

A következő posztok érdekelhetnek

Bortkostolunk Toplista | TOP 5 BOR
hamarosan...

Harsányi

Ciróka Furmint 2016

hamarosan...

Mészáros

Cabernet Sauvignon 2016

hamarosan...

Kamocsay Prémium

Pinot Gris 2017

hamarosan...

Böjt Gergő

14' Cuvée 2014

hamarosan...

Bardon

Meszes Furmint 2016

Tovább a kategóriás toplistákhoz

Hirdetési felület kiadó

Releváns követők, épülő közösség. 280px*300px illetve 280px*600px hirdetési felület kiadó!

További információért kattintson ide!