Az Ezerjó egy igazi hungarikum, egy történelmi magyar fehérbor szőlőfajta, mely régóta kedvelt a Kárpát-medencében. Tipikusan magyar, rendszertanilag a balkáni változatcsoportba tartozik, tehát autochton fajta, melyre jó marketinggel a világ is odafigyelhetne.
Ismertetői:
- Száraz fehérbor
- Kunsági borvidék
- Frittmann pincészet
A magyar fehérbor-kultúra új üdvöskéjévé válhat, hiszen férfiasan száraz, markáns savaival, hordózva, illetve üde, ropogós reduktív vonalban, valamint töppedt, aszús jellegű, kedvesen édes vonalban is egyaránt nagyot tud alkotni.
A Frittmann Ezerjó egy zöldessárga színű bor, melynek nemcsak színe, hanem – citrusos, zöldalmás, fehér szirmú virágos, őszibarackos jegyeitől – az aromatikája is friss hatású. A test könnyed, a szerkezet lendületes, hála az arányos alkoholtartalomnak és a dinamikus savérzetnek, amelyek feszessé teszik a kortyot. Egyenes, jó arányokkal bíró, izgalmas bor a Kunság egyik jellegzetes szőlőfajtájából.
Száraz, fehér oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor.
A Frittmann Ezerjó 2016 fogyasztása:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 8 – 10 C.
Jó kóstolást kívánunk!