35.1 C
Budapest
szombat, július 13
spot_img

Gál Tibor Egri Csillag 2018

A 2018-as Gál Tibor Egri Csillag az Egri Gál Tibor pincészet egyik kiemelkedően friss, házasított fehérbora. Testes, gazdag, telt száraz fehérbor, színe zöldessárga színárnyalatú.

 

Az Egri csillag egy nagyon új bor. 2010-ben “találták fel”. Egerben mindig is készítettek fehér borokat, mi mégis a vörösbort, azon belül is az Egri bikavért társítjuk az egri borvidékhez. Ezt megelégelve döntöttek úgy az egri borászok, hogy új bor fajtát készítenek, amely méltó párja lesz az Egri bikavérnek. 2010-ben a Borászok Éjszakáján 60 borász volt jelen az új borfajta, az Egri csillag kitalálásakor. Az Egri csillag legalább négy, az egri borvidéken termelt bor házasításából készül. A felhasznált borfajták legalább fele magyar fajta kell legyen, azaz olaszrizling, hárslevelű, leányka, királyleányka, zengő vagy zenit. Az illatos fajták, mint pl. a cserszegi fűszeres, zefír, irsai olivér, tramni, ottonel muskotály aránya nem érheti el a 30%-ot.

Az Egri csillag egy jó ivású, fiatalos, könnyed száraz fehér bor. Színe a zöldes fehér színárnyalattól a zöldessárga, sárga színárnyalatig változhat, a készítéséhez felhasznált fajták függvényében. Íze friss és üde, intenzíven gyümölcsös. Illatában a gyümölcsök mellett a virágos jegyek is megjelennek.

A 2018-as Gál Tibor Egri Csillag bor illatában a tavaszi rét virágai, citrus és menta mellett az őszibarack jellemző. Ízében bájosan kesernyés, az izgalmas savak mellet a mandula és az érett banán a jellemző. Finom sav – alkohol összhang és kellemes üdeség, frissesség jellemző erre a borra. Igazi nyári üdítő ital, medencés bulik és kerti partik beszélgetős bora és könnyebb előételek kísérője.

- Hirdetés -

Összetétel:

Ismertetői:

  • Száraz fehérbor
  • Egri borvidék
  • Gál Tibor pincészet

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.

Gál Tibor Egri Csillag fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.

Ajánlott salátákhoz, zöldfűszeres túrókrémmel, de jól behűtve piknikbornak is remek.

A bor beszerezhető a Tesco, Auchan, Spar és a Bortársaság üzleteiben.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Gál Tibor Egri Csillag 2018 értékelése

 

Kóstold meg Te is!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek