29 C
Budapest
szombat, július 13
spot_img

Gere Cabernet Sauvignon 2018

A 2018-as Gere Cabernet Sauvignon a Villányi Gere pincészet egyik egyik kiemelkedő vörösbora. Villányi klasszikus, a legtöbbre tartott bordói fajtából, csillagvölgyi idős tőkés területekről. Paprika, szeder és finom hordófűszerek, füstölő és étcsokoládé.

 

A Cabernet Sauvignon borában közepesen kifejezett primer gyümölcsaromákat találunk, gyakran fekete ribizlire és egyéb fekete bogyós gyümölcsökre emlékeztet. Érleléssel egyéb szekunder aromák fejlődhetnek ki a borban, mint például az eukaliptusz, menta, cédrus és dohány. A hideg klímán termesztett cabernet sauvignon borának illatán gyakran úrrá lesz a vörösbornál kellemetlen herbásság, paprika és zöldpaprika. Ez utóbbi a metoxipirazin vegyületnek köszönhető, amelyre az ember orra rendkívül érzékeny. Forró klímán a gyümölcs túlérett, lekváros, esetleg főtt gyümölcsös aromákat vihet a borba. A magas antioxidáns-szint miatt mértékletes fogyasztása jó hatást gyakorolhat az egészségre.

A 2018-as Gere Cabernet Sauvignon bíborvörös színű, mélysége közepes testről árulkodik. Aromavilágát cigánymeggy és szilva uralják, fás tónusokkal a háttérben. Illatban és kóstolva is kellemes harmóniában mutatkoznak fekete gyümölcsök, tölgyes édesség, pici borssal fűszerezve. A gyümölcsjegyek érettek, a bor kerek, finom savérzet kíséretében közepes lecsengéssel zár. Nem hivalkodó, kiegyensúlyozott bor.

Ismertetői:

Gere Cabernet Sauvignon 2018 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 15-16 C.

- Hirdetés -

Ajánlott marha és vadhúsokból készült ételekhez.

A bor beszerezhető az Auchan áruházakban és a pincészetnél!

A bort itt tudjátok értékelni:

 • Színe - 0/10
  0/10
 • Illata - 0/10
  0/10
 • Íze - 0/10
  0/10
 • Utóíze - 0/10
  0/10
Olvasói értékelés
 • Küldés
  Színe
 • Küldés
  Illata
 • Küldés
  Íze
 • Küldés
  Utóíze

Kóstold meg Te is, és Értékeld a bort!  

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek