4.8 C
Budapest
csütörtök, április 25
spot_img

Gere Tamás Portugieser 2017

A 2017-es Gere Tamás Portugieser a Gere pincészet egyik kiemelkedő vörösbora. Az első csepp a villányi vörösek világából. Kedves és őszinte jóbarát. Tiszta, gyümölcsös illatok és bársonyos ízek ellenállhatatlan csábítása mely örömet csempész életünkbe.

 

A 2017-es év hideg és száraz téllel indult. A márciusi tavasz a szokásosnál melegebben vette kezdetét, melyet a hűvös nappalok tettek változatossá. A májusi meleg rengeteg csapadékkal és helyenként némi jéggel érkezett meg a borvidékre. A szép kiegyensúlyozott hosszú meleg (néha extrém meleg) nyár miatt a szüret is időben elkezdődött. Az szeptemberi hónap kissé csapadékosan telt, ami némileg megtorpantotta a szüretet. Október elején a hőmérséklet is csökkenni kezdett, ami kitartott a szüret végéig. Összességében kiváló minőséget és kellő mennyiséget sikerült betakarítaniuk a 2017-es évből.

Szüret:    2017. szeptember közepe – vége

- Hirdetés -

Feldolgozás + érlelés:   A bogyózás után körfejtéses erjesztést alkalmazták (22-23 °C-on). Egy része spontán elindult, míg a másik részének fajélesztő segítségére volt szüksége (50-50%). 6-7 nap erjedés után következett a préselés. A tétel 100% a kóracél tartályban érlelődött 3 hónapig. Az almasav bontás is itt ment végbe.

Palackozás:    Több tételben palackozták. Készül: 100.000 palack.

A 2017-es Portugieser

Pohárba kerülve tiszta, bíbor színnel találkozunk. Fajtajelleges illat, némi virággal, de főként meggy hangsúllyal. Kóstolva a virágos jegyek csak a háttérben mutatják meg magukat. Ízében tipikus Villányi Portugieser. Az érett gyümölcs cseresznye és a fanyar ízek (meggy) kontrasztja teszi játékossá. A korty kellően hosszú, mely kecsesen tartja magát. Friss ropogós. Krémes textúra, szép savak, és komplexitás jellemzi.

Ismertetői:

  • Száraz vörösbor
  • Villányi borvidék
  • Gere Tamás pincészet

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz vörösbor.

Gere Tamás Portugieser fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

Ajánlott könnyebb paprikásokhoz, sültekhez, pörköltekhez vagy szimplán egy kellemes beszélgetéshez!

A bor beszerezhető a Tesco, Spar és az Auchan üzleteiben.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Gere Tamás Portugieser 2017 értékelése

 

Kóstold meg Te is!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek