A 2014-es Gere Zsolt Ficsúr a Villányi Gere Tamás&Zsolt pincészet egyik kiváló vörösbora. A bor baráti beszélgetések elengedhetetlen kelléke. Tiszta sötét szín, illatában és ízében piros bogyós gyümölcsök jelennek meg, enyhe fűszerességgel a háttérben.
A Gere Zsolt Ficsúr Cabernet Franc (60%) és Merlot (40%) fajták nagyszerű házasítása révén született meg. Csupa erő és vibrálás. Fiatalos lendület rejlik minden porcikájában, könnyed, laza stílusa levesz a lábadról.
Tiszta sötét szín a pohárban. Illatában a piros bogyós gyümölcsök mellett a hordó fűszerei is megjelennek. Ízben a franc fűszeressége és a merlot eleganciája láncolja magához a fogyasztót. Jó ivású, könnyű fiatalos, ropogós bor a fajtákra jellemző íz világgal. Szép bor egy hűvös évjáratból.
Ismertetői:
- Száraz vörösbor
- Villányi borvidék
- Gere Tamás&Zsolt pincészet
Termőhely: Csillagvölgy-, Kopár- és Várerdő-dűlő termése
Szőlőfajta: Cabernet Franc 60% – Merlot 40 %
Tőkék életkora: átlag 20 éves
Tőketerhelés: 1-1,5 kg / tőke
Évjárat: A korai tavasz csapadékosan köszöntött be, melyet hasonló csapadékos nyár követett. A szüreti időszak eleje is hasonlóan telt, de végül október elejétől meleg napsütéses időszak vette kezdetét. A vénasszonyok nyarának köszönhetően a késői fajták szépen beértek. Kiemelkedő évről 2014-ben sajnos nem beszélhetünk.
Szüret: 2014. október vége.
Feldolgozás + érlelés: A szüret és az erjesztés területenként és fajtánként külön történt. Bogyózást követően a lé kóracél tartályba került, ahol irányított erjesztés mellett kész borrá erjedt. A kész bor 14 hónapra másod- és harmadtöltésű 5 hl-es barrique hordóba, valamint nagy fahordóba került. A fajták házasítás a palackozás előtt történt.
Palackozás: Készül: 14.000 palack. 2016. áprilisában palackoztuk
Gere Zsolt Ficsúr 2014 fogyasztása:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.
Ajánlott könnyed ételekhez, enyhén fűszeres sültekhez vagy friss sajtok mellé., vadhúsokhoz.
A bor beszerezhető a Borbázison és a pincészetnél.
A bort az alábbi linken lehet értékelni:
Gere Zsolt Ficsúr 2014 értékelése
Kóstold meg Te is!
Ehhez kapcsolódó tartalom: