4.8 C
Budapest
csütörtök, április 25
spot_img

Gere Zsolt Ficsúr 2014

A 2014-es Gere Zsolt Ficsúr a Villányi Gere Tamás&Zsolt pincészet egyik kiváló vörösbora. A bor baráti beszélgetések elengedhetetlen kelléke. Tiszta sötét szín, illatában és ízében piros bogyós gyümölcsök jelennek meg, enyhe fűszerességgel a háttérben.

 

A Gere Zsolt Ficsúr Cabernet Franc (60%) és Merlot (40%) fajták nagyszerű házasítása révén született meg. Csupa erő és vibrálás. Fiatalos lendület rejlik minden porcikájában, könnyed, laza stílusa levesz a lábadról.

Tiszta sötét szín a pohárban. Illatában a piros bogyós gyümölcsök mellett a hordó fűszerei is megjelennek. Ízben a franc fűszeressége és a merlot eleganciája láncolja magához a fogyasztót. Jó ivású, könnyű fiatalos, ropogós bor a fajtákra jellemző íz világgal. Szép bor egy hűvös évjáratból.

- Hirdetés -

Ismertetői:

  • Száraz vörösbor
  • Villányi borvidék
  • Gere Tamás&Zsolt pincészet

Termőhely:    Csillagvölgy-, Kopár- és Várerdő-dűlő termése

Szőlőfajta:    Cabernet Franc 60% – Merlot 40 %

Tőkék életkora:    átlag 20 éves

Tőketerhelés:    1-1,5 kg / tőke

Évjárat:    A korai tavasz csapadékosan köszöntött be, melyet hasonló csapadékos nyár követett. A szüreti időszak eleje is hasonlóan telt, de végül október elejétől meleg napsütéses időszak vette kezdetét. A vénasszonyok nyarának köszönhetően a késői fajták szépen beértek. Kiemelkedő évről 2014-ben sajnos nem beszélhetünk.

Szüret:    2014. október vége.

Feldolgozás + érlelés:   A szüret és az erjesztés területenként és fajtánként külön történt. Bogyózást követően a lé kóracél tartályba került, ahol irányított erjesztés mellett kész borrá erjedt. A kész bor 14 hónapra másod- és harmadtöltésű 5 hl-es barrique hordóba, valamint nagy fahordóba került. A fajták házasítás a palackozás előtt történt.

Palackozás: Készül: 14.000 palack. 2016. áprilisában palackoztuk

Gere Zsolt Ficsúr 2014 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

Ajánlott könnyed ételekhez, enyhén fűszeres sültekhez vagy friss sajtok mellé., vadhúsokhoz.

 

A bor beszerezhető a Borbázison és a pincészetnél.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Gere Zsolt Ficsúr 2014 értékelése

 

Kóstold meg Te is!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek