A 2016-os Godhill Furmint a Tokaji Godhill pince egyik kiemelkedő fehérbora. Közepesen intenzív illatú, sokrétű, húsos, jóleső korty, utóízben meglepően hosszú gyümölcsösséggel.
A Furmint bora sav dús, önálló, harmonikus összetételű, jellegzetes finom illatú és kellemes ízű pecsenyebor, illetve aszúsodva finom csemegebor – ez az édes tokaji aszú alapszőlője. Tokajon hagyományosan október 28-án, Simon és Júda napján kezdődik a szüretelése.
A 2016-os Godhill Furmint illatában elegáns, friss és kirobbanó: citrusok héja, déli gyümölcsök, gyönyörű, tiszta, egyenes, hűs illatú. Az illathoz mérten sokkal több élénkséget várna az ember, de a korty eleje a gyümölcsösebb, aztán elnehezül és a végén inkább a szélessége meghatározó, a magassága és a fókusz kevésbé. Egy kis cukor kerekít a végén, mint minden évjáratában.
A szőlőt hagyományos módon, állókosaras kézi préssel dolgozzák fel, és ezek után zempléni tölgyből készült hordóban erjesztik és érlelik.
Ismertetői:
- Száraz fehérbor
- Tokaji borvidék
- Godhill pince
Szőlészeti és borászati adatok:
Dűlők elnevezése: Tállya, Kővágó
Szőlőfajták és arányai: 100% Furmint
Érlelés: zempléni tölgyfahordós
Érlelés hossza: 12 hónap hordós érlelés, 6 hónap palackos érlelés
Bor jellemzői
Alkoholtartalom: 12,5%
Maradék cukor: 2,3 g/l
Savtartalom: 7 g/l
Godhill Furmint 2016 fogyasztása:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11 C.
Ajánlott zsírosabb halételekhez, pisztránghoz vagy fogashoz.
A bor beszerezhető a Borbázis és Borpont üzleteiben.
A bort az alábbi linken lehet értékelni:
Godhill Furmint 2016 értékelése
Kóstold meg Te is!
Ehhez kapcsolódó tartalom: