4.8 C
Budapest
csütörtök, április 25
spot_img

Haraszthy Sauvignon Blanc 2019

A 2019-es Haraszthy Sauvignon Blanc az Etyeki Haraszthy pincészet egyik különleges fehérbora. Fajtajelleges bor, hiszen illatában a fajtára jellemző bodza, vágott fű, egres jelenik meg. Ízében már a ropogós savak dominálnak.

 

A Sauvignon Blancból készülő borok szárazak, zöldessárgák, jellegzetes illat- és ízvilággal rendelkeznek. A hosszas (legalább 3–4 éves) fahordós érlelés nem tesz jót neki, inkább az acéltartályos erjesztés és érlelés hozza ki belőle a fajtakaraktereket. Fiatal bora élénk savú, erőtejles ízvilágú, vegetális jellegzetességeket mutat. Egyes vélemények szerint illata elsődlegesen a frissel lenyírt fűéhez hasonlatos, csalános, de megjelenhetnek benne a paprikára, a mézre, a piskótákra, az ananászra, a mangóra, a spárgára, a petrezselyemre, a tárkonyra, az egresre, a rózsaszínű pomelóra, a mézdinnyére és virágokra (fehér rózsa, citrusvirágok) emlékeztető jegyek is, sőt, többen állítják, hogy a macskák vizeletének egyik illatösszetevője is érezhető a borban.

A 2019-es Haraszthy Sauvignon Blanc illatában citromhéj, lime, csalán, bodza és vágott fűs jegyek jelennek meg. A korty élénkségét a feszes savak és az illatra rímelő aromavilág alkotja. Koncentrált, lendületes bor kifinomult textúrával, lecsengése gyümölcshangsúlyos. Mentás fűszeresség egészíti ki a kompozíciót. Kerti grillezések nagyszerű kísérője!

Ismertetői:

  • Száraz fehérbor
  • Etyek-Budai borvidék
  • Haraszthy pincészet

Haraszthy Sauvignon Blanc 2019 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.

- Hirdetés -

A bor ajánlott rukkola alapú salátákhoz, tenger gyümölcseihez, roston sült csirkemellhez zöldfűszerrel.

 

A bor beszerezhető az Auchan üzletekben és a borbolt.hu-n.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Haraszthy Sauvignon Blanc 2019 értékelése

 

Kóstold meg Te is és Értékeld a bort!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek