1.8 C
Budapest
péntek, december 6
spot_img

Hímesudvar Furmint 2019

A 2019-es Hímesudvar Furmint a Tokaji Hímesudvar pince egy kiemelkedő fehérbora. Közepes test, feszes tanninok és élénk savak, az ízben még a hordó dominál, sok vanília, kevés fahéj.

 

A Furmint bora sav dús, önálló, harmonikus összetételű, jellegzetes finom illatú és kellemes ízű pecsenyebor, illetve aszúsodva finom csemegebor – ez az édes tokaji aszú alapszőlője. Tokajon hagyományosan október 28-án, Simon és Júda napján kezdődik a szüretelése.

Október elején és közepén szüretelt, szép, érett, egészséges fürtökből válogatott alapanyagból készítették. A bor 2/3 része a Nyulas dűlő termése, 1/3-nyi része egy kiváló, déli fekvésű, tokaji dűlőből származik. Lassú hordós erjedése másfél hónapig zajlott. Derítés után további 10 hónapot töltött – felerészben 2015-ös, felerészben új tölgyfa hordóban. 2020 karácsonya előtt töltötték csavarzáras palackokba, 2021 februárjától kezdték meg forgalmazását.

Ízekben sokrétű, gazdag bor, élénkebb savakkal. A hosszabb hordós érlelés hatása illatban és ízben is érezhető a markánsabb fás jegyekben. Meghálálja a pihentetést, csúcsformában 2023-2025 táján lesz.

- Hirdetés -

Ismertetői:

  • Száraz fehérbor
  • Tokaji borvidék
  • Hímesudvar pince

Hímesudvar Furmint 2019 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 12 C.

Ajánlott zsírosabb halételekhez, pisztránghoz vagy fogashoz.

A bor beszerezhető a pincészetnél!

A bort itt tudjátok értékelni:

  • Színe - 0/10
    0/10
  • Illata - 0/10
    0/10
  • Íze - 0/10
    0/10
  • Utóíze - 0/10
    0/10
Olvasói értékelés
  • Küldés
    Színe
  • Küldés
    Illata
  • Küldés
    Íze
  • Küldés
    Utóíze

Kóstold meg Te is, és Értékeld a bort!  

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek