A 2018-as Jandl Kékfrankos a Soproni Jandl borászat egyik különleges vörösbora. Közepes testű, gyümölcsökkel teli bor, jó sav-tannin egyensúllyal.
A Kékfrankos élénk savú, gyümölcsös bort ad, közepesen mondható tannintartalommal. Ha éretten szedik, bora kellemesen fanyar. Alkalmas új kis-hordós érlelésre is, bár a hagyományos magyar „kékfrankos etalon” a fél-egy évet tradicionális nagyhordóban töltő bor. Mindkét stílusnak vannak követői és barátai a borfogyasztók körében.
Sopronnak a nyugati határnál egyértelműen a kékfrankos legfontosabb bora. A Fertő tó környékén kellemes klímában igazi fűszeres, levendulás, borsos kékfrankosokat termelnek. Főleg kistermelők, olyanok, mint a Jandl pincészet, amely csak néhány hektáron gazdálkodik és igazi különlegességeket készít.
A 2018-as Jandl Kékfrankos illatban érett meggyes, cseresznyés, enyhén fűszeres jegyeket mutat. A korty kiegyensúlyozott, közepesnél élénkebb sav, jól adagolt hordó, épp csak finoman érdes tannin keretezi. Ízében meggy, izgalmas fűszeresség, enyhe meggymagos fanyarság, halvány sós villanások és egy ismét kevés cseresznyelikőr. Izgalmas, jól elkészített kékfrankos
Ismertetői:
- Száraz vörösbor
- Soproni borvidék
- Jandl borászat
Jandl Soproni Kékfrankos Missio 2018 fogyasztása:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.
Ajánlott keményebb sajtokhoz, kacsához, illetve vadkacsához, vörösben pácolt meggyraguval.
A bor beszerezhető a borbolt.hu-n és a pincénél!
A bort itt tudjátok értékelni:
-
Színe - 0/10
0/10
-
Illata - 0/10
0/10
-
Íze - 0/10
0/10
-
Utóíze - 0/10
0/10
Kóstold meg Te is, és Értékeld a bort!
Ehhez kapcsolódó tartalom: