2.7 C
Budapest
csütörtök, november 21
spot_img

Kemenczés Kékfrankos 2016

A 2016-os Kemenczés Kékfrankos a Ceglédi Kemenczés Borház egyik különleges vörösbora. Elegáns, markáns kékfrankos bor, melyet egy konyakmeggy és egy sherry-s ízvilág kísér.

 

A Kékfrankos bora élénk savú, gyümölcsös, közepes tannin tartalmú. Ha éretten szedik, bora kellemesen fanyar.

A 2016-os Kemenczés Kékfrankos színe közepes intenzitású rubin, illata fajtajelleges, gazdagon meggy, meggymag jellemzi. Tiszta, gyümölcsös. A kortyban is intenzív, friss gyümölcsösség dominál; érett meggy, némi meggymagos fanyarság a korty végén, jó hordófűszerek: vanília és szegfűszeg. A tannin enyhén porózus, keserű csokoládés, a bor inkább vékony, rövid. Könnyed, jól iható, szomjoltó bor, ételekkel is jól párosítható, már-már karakteres.

- Hirdetés -
  • Száraz vörösbor
  • Kunsági borvidék
  • Kemenczés Borház

Kemenczés Kékfrankos fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

Ajánlott keményebb sajtokhoz, kacsához, illetve vadkacsához, vörösben pácolt meggyraguval.

 

A bor beszerezhető a Borháznál.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Kemenczés Kékfrankos 2016 értékelése

 

Kóstold meg Te is!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek