1.4 C
Budapest
péntek, november 22
spot_img

Kerekes Hárslevelű 2016

A 2016-os Kerekes Hárslevelű a Gyöngyöstarjáni Kerekes pince kiemelkedő, érett fehérbora. A Barnatanya dűlő andezittufás altalajú dűlő termése, október végi szüret, a termés töppedt, aszús és épp gyümölcs keveréke volt.

 

A Hárslevelű bora határozottan illatos, de sosem muskotályos vagy parfümös. Illatjegyeiben hársméz, szelídgesztenye, virágpor és szegfű fedezhető fel. Löszös talajon inkább lágyabb és virágosabb, míg vulkanikus talajon intenzívebb savérzetű és inkább mézes illatú bort ad, de e jegyeknél jóval többet és jóval gazdagabban is fel tud mutatni

A 2016-os Kerekes Hárslevelű szalmasárga színű bor, a pohárba szagolva magabiztosan fellépő fehér húsú gyümölcsösséget, főként barackot érzünk. Kóstoláskor az első benyomást a jelentős test és alkoholtartalom mellett is szerephez jutó savak jelentik, amelyek azonban a korty második felében visszahúzódnak, és átadják a helyüket a beltartalom által létrehozott teltségnek, krémességnek. A kortyot az alkohol, a fűszerek karaktere és az érett aromatika jóvoltából édes hangulat hatja át. Fajsúlyos, erőteljes kompozíció a masszív fehérborok kedvelőinek.

- Hirdetés -

Ismertetői:

  • Száraz fehérbor
  • Mátrai borvidék
  • Kerekes pince

Kerekes Hárslevelű 2016 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 12-13 C.

Ajánlott juhsajthoz, kemény sajtokhoz, káposztás ételekhez, vadszárnyashoz fehér mártással.

 

A bor beszerezhető a borbázis üzletben és a pincénél.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Kerekes Hárslevelű 2016 értékelése

 

Kóstold meg Te is és Értékeld a bort!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek