A 2018-as Kreinbacher Hárslevelű a Nagy-Somlói Kreinbacher birtok karakteres fehérbora. A fehérvirág, birs és friss szőlő illathoz a kortyban citrusok társulnak, utóízben somlói ásványokkal, élénk savérzettel.
A Hárslevelűt a furminthoz szokták hasonlítani, azzal összevetve bora általában illatosabb, lágyabb, könnyebben érő és könnyebben érthető. Maga szőlő is korábban érik, mint a furmint, savai elegánsak, kedvesek, jó cukorgyűjtő, jól aszúsodik. Löszös talajon különösen lágy és kedves borokat ad. A fahordós érlelést meghálálja. Kevés maradékcukor kifejezetten széppé teheti, bár száraz iskolázásban is kitűnő. Száraz borként a Hárslevelű sűrű, testes, zöldesarany színű, erős fűszer-, virágpor- és virágillatú ital.
A 2018-as Kreinbacher Hárslevelű illatában fehérvirágok, birs és friss szőlő jelenik meg, ízében citrusok társulnak hozzá. Könnyed, arányos szerkezetű bor élénk savakkal. Kedves karakter, utóízében Somló ásványosságával búcsúzik. A szőlőt egészfürtösen préselték, majd 100 %-ban acéltartályban erjedt és érlelődött.
- Száraz fehérbor
- Nagy-Somlói borvidék
- Kreinbacher birtok
Kreinbacher Hárslevelű 2018 fogyasztása:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.
Ajánlott juhsajthoz, kemény sajtokhoz, káposztás ételekhez, vadszárnyashoz fehér mártással.
A bor beszerezhető a Bortársaság üzleteiben.
A bort az alábbi linken lehet értékelni:
Kreinbacher Hárslevelű 2018 értékelése
Kóstold meg Te is!
Ehhez kapcsolódó tartalom: