A 2017-es Lajvér Szekszárdi Kékfrankos a Lajvér borászat egyik kiemelkedő vörösbora. Fűszeresség és az érett meggy jellemzi illatban. Kortyban felerősödik a hordóhatás, a fa ad plusz fűszereket, a szegfűszeg és a vanília, majd a korty végén felbukkanó kókusz innen érkezik a borba.
A Kékfrankos élénk savú, gyümölcsös bort ad, közepesen mondható tannintartalommal. Ha éretten szedik, bora kellemesen fanyar. Alkalmas új kis-hordós érlelésre is, bár a hagyományos magyar „kékfrankos etalon” a fél-egy évet tradicionális nagyhordóban töltő bor. Mindkét stílusnak vannak követői és barátai a borfogyasztók körében.
A 2017-es Lajvér Szekszárdi Kékfrankos illatában a fűszeresség és meggy jelenik meg. Kortyban felerősödik a hordóhatás, a fa ad plusz fűszereket, a szegfűszeg és a vanília, majd a korty végén felbukkanó kókusz innen érkezik a borba. Elég jó a szerkezet, a savak pezsdítik fel a hordó miatt kissé lomhább zamatokat, érett gyümölcsök játszanak alá a fűszerességnek. A korty végére lelassul, a száj betelik vele, az alkoholt már érezzük, de még pont belefér, van hozzá itt tartalom is, nem csak forma.
Hogyan készült?
Kézi fürtválogatás. Rozsdamentes tartályban, reduktív térben történő alkoholos erjesztés. 8 hónapig tartó érlelés tölgyhordóban.
Ismertetői:
- Száraz vörösbor
- Szekszárdi borvidék
- Lajvér borászat
Lajvér Szekszárdi Kékfrankos 2017 fogyasztása:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.
Ajánlott keményebb sajtokhoz, kacsához, illetve vadkacsához, vörösben pácolt meggyraguval.
A bor beszerezhető az Auchan üzletekben, a borbolt.hu-n, és a Pannonborbolt.hu-n.
A bort az alábbi linken lehet értékelni:
Lajvér Szekszárdi Kékfrankos 2017 értékelése
Kóstold meg Te is, és Értékeld a bort!
Ehhez kapcsolódó tartalom: