10.6 C
Budapest
vasárnap, április 21
spot_img

Mészáros Pál Cabernet Sauvignon 2015

A 2015-ös Mészáros Pál Cabernet Sauvignon a Szekszárdi Mészáros pincészet egyik kiemelkedő vörösbora. A bor mélysötét színű, testes, nagyon tartalmas, értékes bor, díszítő jegyei, szeder, fekete ribizli, szép tanninnal telt hatás, érezhető.

 

A cabernet sauvignon borában közepesen kifejezett primer gyümölcsaromákat találunk, gyakran fekete ribizlire (cassis) és egyéb fekete bogyós gyümölcsökre emlékeztet. Érleléssel egyéb szekunder aromák fejlődhetnek ki a borban, mint például az eukaliptusz, menta, cédrus és dohány. A hideg klímán termesztett cabernet sauvignon borának illatán gyakran úrrá lesz a vörösbornál kellemetlen herbásság (gyógynövényesség), paprika és zöldpaprika. Ez utóbbi a metoxipirazin vegyületnek köszönhető, amelyre az ember orra rendkívül érzékeny. Forró klímán a gyümölcs túlérett, lekváros, esetleg főtt gyümölcsös aromákat vihet a borba.

A cabernet sauvignon bora általában nagy testű, közepes-magas alkoholtartalmú, magas csersavtartalommal és közepes-magas savtartalommal rendelkezik. A csersavtartalomnak, a savnak és a magas antioxidáns tartalomnak köszönhetően hosszan érlelhető, gyakran évtizedekig fejlődik a palackban. A magas csersavtartalom miatt a legjobb minőségű borokat érdemes akár 4–8 évig is érlelni fogyasztás előtt.

- Hirdetés -

A magas antioxidáns-szint miatt mértékletes fogyasztása jó hatást gyakorolhat az egészségre.

A Mészáros Cabernet Sauvignon mélysötét színű, testes, nagyon tartalmas, értékes bor, díszítő jegyei, szeder, fekete ribizli, szép tanninnal telt hatás, érezhető. Illatában a cabernet fajtára jellemző illatok és a tölgyfa hordós érlelés közös illat jegyei mutatkoznak.

Ismertetői:

  • Száraz vörösbor
  • Szekszárdi borvidék
  • Mészáros Pál pincészet

 

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz vörösbor.

A Mészárs Pál Cabernet Sauvignon fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

Főként vadakhoz, marhapörkölthez ajánlott.

 

A bor beszerezhető a Tesco és a Spar üzletekben.

A bort az alábbi linken lehet értékelni: Mészáros Pál Cabernet Sauvignon 2015 értékelése

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek