A 2023-as Naár Tokaji Hárslevelű Hordóválogatás a Naár pince egyik kiemelkedő fehérbora. A pincészet vallja, hogy a legszebb Hárslevelűt a hűvösebb keleti andezites dűlőkből, készíthetik el.
A Hárslevelű bora határozottan illatos, de sosem muskotályos vagy parfümös. Löszös talajon különösen lágy és kedves borokat ad. A fahordós érlelést meghálálja. Kevés maradékcukor kifejezetten széppé teheti, bár száraz iskolázásban is kitűnő. Száraz borként a Hárslevelű sűrű, testes, zöldes-arany színű, erős fűszer-, virágpor- és virágillatú ital.
100 ével ezelőtt nem létezett Tokaji száraz bor hordós érlelés nélkül. Manapság a prémium tételek az úttörői ennek a hagyománynak. Ehhez kellő testesség és zamat kell, ezeket a 40 évnél idősebb ültetvényeink adják. Valljuk, hogy a legszebb hárslevelűt a hűvösebb keleti andezites dűlőkből, készíthetjük el. Itt a savak még ropogósabbak, az illatok még intenzívebbek. Hogy ezt megőrizzük, 500 literes hordóban érlelünk finom seprővel együtt 6-7 hónapon keresztül.
- Száraz fehérbor
- Tokaji borvidék
- Naár pince
Naár Tokaji Hárslevelű Hordóválogatás 2023 fogyasztása:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 12 C.
Ajánlott zöld pestoval készült ételekhez és intenzívebb ízvilágú halakhoz.
A bor beszerezhető a borbolt.hu-n és a pincészetnél!
A bort itt tudjátok értékelni:
-
Színe - 0/10
0/10
-
Illata - 0/10
0/10
-
Íze - 0/10
0/10
-
Utóíze - 0/10
0/10
Kóstold meg Te is, és Értékeld a bort!