4.8 C
Budapest
csütörtök, április 25
spot_img

Németh Rózsakő 2018

A 2018-as Németh Rózsakő a Badacsonyi Németh pince egyik kiemelkedő fehérbora. Aranysárga színű, ásványos illatát a nevéhez méltóan vadvirágok diszkrét illata kíséri. Kóstolva száraz, ropogós savakkal, hosszan lecsengő ásványossággal.

 

A Rózsakő a Kéknyelű és Budai fajták keresztezéséből származó hibrid fajta, Dr. Király Ferenc állította elő 1957-ben, Badacsonyban. Fiatalon nem túl aromagazdag, florális, zöldfűszeres később mézes jegyek jelenhetnek meg benne, ugyanakkor jó savszerkezet jellemzi. A neutrális karakter alkalmas arra, hogy visszatükrözze a terroir adottságait, hogy „a szánkban érezhessük a Badacsonyt.

A 2018-as Németh Rózsakő megjelenése halvány arany színével, szép rajzolatú gliceringyűrűivel meggyőző, mégis visszafogott. Érett, trópusi gyümölcsös illataiban a mangó és az ananász dominál, intenzíven, egy kis vajassággal átitatva. Ízében is nagyon kellemes arányokat mutat. Megtaláljuk az illatában beígért gyümölcsöket és a cukortartalom lágy mézességgel lengi át, mint egy szépen csomagolt ajándékot a csillogó masni.

- Hirdetés -

Ismertetői:

  • Száraz fehérbor
  • Badacsonyi borvidék
  • Németh pince

Ültetvény:    a hegy déli oldalán, közvetlenül a pince felett
Szüret:    szeptember vége (természetesen kézi szüret)
Technológia:    fahordóban spontán erjedt, és abban is érett kb. 4 hónapig, hozzáadott élesztők, enzimek, tápsók nélkül. Derítés és szűrés után került palackba 2019 elején.

Németh Rózsakő 2018 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 10-12 C.

Hecsedli lekvárral finoman suhintott, szezámos kabátban hirtelen sütött almakarikák mellé bátran ajánlott. Friss gyümölcsökkel készített pizzák, piték méltó kísérője is lehet.

 

A bor beszerezhető a pincénél.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Németh Rózsakő 2018 értékelése

 

Kóstold meg Te is és Értékeld a bort!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek