24.7 C
Budapest
csütörtök, május 30
spot_img

Pannonhalmi Rajnai Rizling 2017

A 2017-es Pannonhalmi Rajnai Rizling a Pannonhalmi Apátság pincészet egyik kiemelkedően karakteres fehérbora. Zöldes színvilág, finom mentás, tropikális, barackos, akác- és szőlővirágos illat, elegáns, citrusos korty.

 

A Rajnai Rizling bora kemény, de finom savakkal rendelkezik, melynek extrakttartalma nagy, illat- és zamatanyag-tartalma gazdag, cukortartalma közepes, de ez változó. Termőhelytől és feldolgozástól függően sokarcú lehet, a könnyű, vékony, savas bortól egészen a testes, nagy cukortartalmú csemegeborig.

A Pannonhalmi borvidék egyik igazán tradicionális fajtája, amely mára a legnagyobb területtel bír ültetvényeinken. Illatában a frissesség a meghatározó, amely leginkább a mentalevelet idézi, kiegészülve a szőlővirág illatával. Kristálytiszta szerkezetű bora ízében az érés függvényében a citrusos ízvilág teljes skáláját mutathatja be. A nagy formátumú, de mégis élénk bor komoly érlelési potenciállal bír. Jelenidőben igazi friss nyári ital, jövő időben pedig egy ízig-vérig RIESLING! Jól mutatja azon karakterét, amiért a Pannonhalmi Borvidék egyik legismertebb s legközkedveltebb fajtájává vált.

- Hirdetés -

A bor

2017-ben nem készült Prior, azaz a pannonhalmi csúcsbor alapanyaga is ezt a kristálytiszta, eleven rajnait gazdagítja. Talán ennek a többszöri szüretnek és a Széldomb rafinált íz- és zamatvilágának is köszönhető, hogy ez az ízig-vérig rizling olyan tartalmas, hosszú és határozott lett. Zöldes színvilág, finom mentás, tropikális, barackos, akác- és szőlővirágos illat, elegáns, citrusos korty.

 

Ismertetői:

  • Száraz fehérbor
  • Pannonhalmi borvidék
  • Pannonhalmi Apátság pincészet

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.

Pannonhalmi Rajnai Rizling fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.

A bor ajánlott előételekhez, salátákhoz, spárgával készült köretekhez, tengeri halakhoz, nyáresti beszélgetésekhez.

A bor beszerezhető a Bortársaság üzleteiben.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Pannonhalmi Rajnai Rizling 2018 értékelése

 

Kóstold meg Te is!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek