32 C
Budapest
szombat, július 13
spot_img

Reizinger Olaszrizling 2019

A 2019-es Reizinger Olaszrizling a Lajoskomáromi Reizinger pince egyik friss fehérbora. Könnyed citrusos savak a hosszú kortyban. Szép, harmonikus friss fehérbor.

 

Az Olaszrizling mivel semleges fajta és tényleg nagyon szerteágazó stílusban lehet belőle bort készíteni, így nehéz általánosítani. Könnyű, citrusos, gyümölcsös, friss üde boroktól az egészen mély olajos textúrával rendelkező testes, akár ásványos, visszafogott savakkal rendelkező fehérborokig sok mindennel lehet találkozni. Leggyakrabban mandulavirág, mandula, zöld alma, dió és mogyoró jelzőket használnak az aroma jellemzésénél. Neutrális jellegének köszönhetően jól kommunikálja a termőterület sajátosságát. Az Észak-Dunántúlon például Csopakon a leglágyabb, Badacsony és Balatonederics felé a savas jelleg erősödik és Somlón a legerősebb. Egy helyen belül a hegyek északi részén savasabb, délen lágyabb.

A 2019-es Reizinger Olaszrizlinget elegáns, üde, mezei virág, parfümös, rezedás, zöldalmás illatjegyek jellemzik. Könnyed citrusos savak a hosszú kortyban. Szép, harmonikus friss fehérbor. Ha az ember leül a barátaival, jöhetnek a hamvasi 4,5 decis adagok. Vagy több.

- Hirdetés -

Ismertetői:

  • Száraz fehérbor
  • Tolnai borvidék
  • Reizinger pince

Reizinger Olaszrizling 2019 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.

A bor ajánlott fehér húsokhoz, halételekhez vagy egy kellemes nyári beszélgetéshez.

 

A bor beszerezhető a pincénél.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Reizinger Olaszrizling 2019 értékelése

 

Kóstold meg Te is és Értékeld a bort!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek