A 2018-as St. Andrea Napbor az Egri St. Andrea pincészet egyik kiemelkedő fehérbora. A bor illatában friss virágos jegyek lelhetőek fel, citrusos árnyalattal egy csipetnyi „ásványossággal”. Ropogós, jól iható, friss zamatos reduktív Egri Csillag.
A St. Andrea Napbor egy izgalmas ropogós Egri Csillag, mely reduktív eljárással készült, Pinot Blanc, Chardonnay, Leányka, Olaszrizling, Sauvignon Blanc, Hárslevelű, Zengő és Viognier mesteri házasításával. Illatában egres, körte, érett citrusok, zöldfűszerek és kis nedves kő is felsejlik. Ízében friss citrus, barack jegyek érezhetőek, ásványos utóízzel megkoronázva a kortyot. Egy igazán energikus, ropogós, zamatos, azaz nagyon egries bor.
Ismertetői:
- Száraz fehérbor
- Egri borvidék
- St. Andrea pincészet
St. Andrea Napbor 2018 fogyasztása:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.
Ajánlott csirke, hal, tészta ételekhez, fiatalabb sajtokhoz.
A bor beszerezhető a Bortársaság, Spar és Auchan üzletekben.
A bort az alábbi linken lehet értékelni:
St. Andrea Napbor 2018 értékelése
Kóstold meg Te is!
Ehhez kapcsolódó tartalom: