24.7 C
Budapest
csütörtök, május 30
spot_img

Szeremley Szürkebarát 2015

A 2015-ös Szeremley Szürkebarát ászokhordóban és tartályban született klasszikus badacsonyi fehérbor csonthéjasok, virágok és a fahordó illatával. Alacsony alkoholtartalma, markáns savai, ásványossága és a fajtára jellemző ízvilága teszik izgalmas, hosszan érlelhető borrá.

 

A szürkebarát az olaszrizling mellett talán a „legmagyarabb” bor. Neve Badacsonnyal szinte összenőtt, holott nem csak itt ad szép borokat. A Balatonfelvidék, Balatonfüred-Csopak és Balatonmelléke (Zala) egyaránt magas minőségeket kínál. A vulkáni területeken és agyagos, üledékes talajokon is jól érzi magát.

Bora jó évjáratban, gondos termelőnél telt, olajos struktúrájú, sokszor magas alkoholtartalmat és természetes maradékcukrot is felmutató, elegáns ital. Illat- és íz jegyei között az édesgyökér, macskagyökér gyakran megmutatkozik. Hosszas érlelésre is alkalmas, a nagy fahordót minden esetben meghálálja. Egy Szürkebarát nagyon lassan fejlődik, sokkal később, évek multán mutatja igazán a finomságát. A szőlője több savat tud termelni még az Olaszrizlingnél is. Emiatt megfelelő savak esetén hosszabb érlelést is elbír, akár 10-15 évig is lehet a palackban úgy, hogy az hasznára válik.

- Hirdetés -

A Szeremley Szürkebarát üde akácnektáros illatú, ragyogó tükrű fehérbor. Virágos, frissen minerális-citrusos, ízében érett ringlóra és egzotikus gyümölcsök fedezhetők fel. Finom savegyensúlyával kiemelkedő Szürkebarát. Kedvesen tüzes Badacsonyi.

Ismertetői:

 

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.

A Szeremley Szürkebarát 2015 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11 C.

A bor ajánlott vörös húsokhoz, halakhoz, gombás ételekhez, szószos tésztákhoz.

 

A bor beszerezhető a Bortársaság, idrinks.hu, borkereskedés, borbolt üzletekben!

A bort az alábbi linken lehet értékelni: Szeremley Szürkebarát 2015 értékelése

 

Jó kóstolást kívánunk!

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek