27.8 C
Budapest
péntek, július 12
spot_img

Szőke Cabernet Barrique 2019

A 2019-es Szőke Cabernet Barrique a Gyöngyöstarjáni Szőke Mátyás&Zoltán pincészet egyik különleges vörösbora. Illatban és kóstolva is kellemes harmóniában mutatkoznak fekete gyümölcsök, tölgyes édesség, pici borssal fűszerezve.

 

A Cabernet Sauvignon borában közepesen kifejezett primer gyümölcsaromákat találunk, gyakran fekete ribizlire és egyéb fekete bogyós gyümölcsökre emlékeztet. Érleléssel egyéb szekunder aromák fejlődhetnek ki a borban, mint például az eukaliptusz, menta, cédrus és dohány. A hideg klímán termesztett cabernet sauvignon borának illatán gyakran úrrá lesz a vörösbornál kellemetlen herbásság, paprika és zöldpaprika. Ez utóbbi a metoxipirazin vegyületnek köszönhető, amelyre az ember orra rendkívül érzékeny. Forró klímán a gyümölcs túlérett, lekváros, esetleg főtt gyümölcsös aromákat vihet a borba. A magas antioxidáns-szint miatt mértékletes fogyasztása jó hatást gyakorolhat az egészségre.

2019-es Szőke Cabernet Barrique a Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc házasításából született harmonikus, kiegyensúlyozott vörösbor. A Sauvignon intenzív illatát és feketeribizlire emlékeztető zamatát a barrique hordóban történő érlelés tovább fokozza, illetve további ízekkel gazdagítja. Gyümölcsös illataromái és a fekete ribizlire emlékeztető zamat erősen dominál, kiegészülve az új tölgyfahordó adta vaníliával és a feketecsokoládéval. Savak rendben vannak, tanninok jók.

Ismertetői:

Szőke Cabernet Barrique fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 15-16 C.

- Hirdetés -

Ajánlott marha és vadhúsokból készült ételekhez.

A bor beszerezhető a borbolt.hu-n és a pincészetnél!

A bort itt tudjátok értékelni:

 • Színe - 0/10
  0/10
 • Illata - 0/10
  0/10
 • Íze - 0/10
  0/10
 • Utóíze - 0/10
  0/10
Olvasói értékelés
 • Küldés
  Színe
 • Küldés
  Illata
 • Küldés
  Íze
 • Küldés
  Utóíze

Kóstold meg Te is, és Értékeld a bort!  

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek