26.9 C
Budapest
kedd, május 28
spot_img

Szőke Paskomi Chardonnay 2019

A 2019-es Szőke Paskomi Chardonnay a Mátrai Szőke Mátyás&Zoltán borászat egyik különleges barrique fehérbora. Élénk savtartalmú karakteres illatú bor, amit az új barrique hordók kellemes vaníliaaromái még jobban kiemelnek és további ízekkel gazdagítanak.

 

Hazánkban az utóbbi tíz évet megelőzően zömmel csak az acéltartályos iskolázású Chardonnay-val találkozhattunk. A kilencvenes évek elejére tehető az új égetett kishordós érleléssel való ismerkedés. Az acéltartályban erjesztett és érlelt chardonnay borok közül valójában csak az Etyek-Budai borvidék jelentős pezsgő alapanyag termelése érdemel említést. Itt a magas mésztartalmú talajokon savas, de jó egyensúlyú borok születnek, amelyek kiváló alapanyagát képzik a budafoki pezsgőgyártásnak.

Gyöngyöstarján határában található déli fekvésű Paskom dűlő. A Mátrai borvidék ahol a nap és a hegy összeér napsütötte dombjain terem ez a dűlő szelektált tétel, melynek gyümölcsösen üde ízvilágát csodálatosan egészíti ki a nagy borok elegáns fűszere a barrique érlelés. Körtés, naspolyás, sárga almás, virágos illatok. Van egy sajátos nektarinos jegy benne. Nagyon gyümölcsös, barackos korty, piros és sárga gyümölcsök vegyesen, amolyan egzotikus koktél. Lehetne élénkebb, de így is kellemes, izgalmas. Szép húsos bor.

Ismertetői:

 • Száraz fehérbor
 • Mátrai borvidék
 • Szőke Mátyás&Zoltán borászat

Szőke Paskomi Chardonnay 2019 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 12-13 C.

- Hirdetés -

Ajánlott Székely káposztához, Thai és Vietnámi ételekhez!

A bor beszerezhető a pincészetnél és a borbolt.hu-n.

A bort itt tudjátok értékelni:

Olvasói értékelés
 • Színe
  Küldés
 • Illata
  Küldés
 • Íze
  Küldés
 • Útóíze
  Küldés

Kóstold meg Te is, és Értékeld a bort!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek