10.5 C
Budapest
szerda, február 21
spot_img

Takler Syrah 2018

A 2018-as Takler Syrah a Szekszárdi Takler pincészet egyik kiemelkedő vörösbora. A Syrah különleges karakterű, bársonyos bor a fajta elegáns arcát tárja elénk. Édesfűszeres illat, gazdag gyümölcsösség, érett tanninok jellemzik.

 

A Syrah nagy testű, fűszeres, dús és finom cserzőanyagú kiváló bort ad. A cabernet fajtákhoz hasonlóan jól érlelhető, ugyanakkor sokkal hamarabb kerül szelíd, iható állapotba. A tapasztalatok szerint túl nagy terhelés esetén elveszítheti sűrű, vastag jellegét, ha pedig nem szedik le időben a tőkéről, és gyorsan túlérik, jelentősen csökkenhetnek savai és aromaintenzitása. A szüret a másik oldalról nézve is kritikus lehet, a hűvösebb borvidékekre telepített syrah-knál az éretlenség jelei a túl átható borsos íz, valamint az égett gumi. Nálunk a ’90-es évek végén kezdték telepíteni. Mára már hazánkban is élvezhetjük nagy termelőink első kísérleteinek kiváló eredményeit.

A 2018-as Takler Syrah egy érett szekszárdi syrah egy meleg évjáratból, fűszerekre hangolva. Tartályban erjedt, barrique hordókban érett nyolc hónapig. Lilás primőr szín, illatban klasszikus syrah karakter, a borsos fekete olíva mellett édes tónusú hordófűszerek jelennek meg, a korty telt de nem nehézkes, szép hordótannin keretezi.

- Hirdetés -

Ismertetői:

  • Száraz vörösbor
  • Szekszárdi borvidék
  • Takler pincészet

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz vörösbor.

Takler Syrah fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

Ajánlott lisztes ételekhez, keményebb sajtfélékhez, vörös húsokhoz, vadakból készülő ételekhez, csokoládés desszertekhez.

A bor beszerezhető a Tesco, Auchan, Spar és a Bortársaság üzleteiben.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Takler Syrah 2018 értékelése

 

Kóstold meg Te is!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek