20.9 C
Budapest
vasárnap, június 23
spot_img

Tornai Prémium Juhfark 2019

A 2019-es Tornai Prémium Juhfark a Nagy-Somlói Tornai pincészet egyik elegáns fehérbora. A Prémium Juhfarkban ötvözték, a tartályos gyümölcsös stílust és a fahordós érlelést, így alkotva izgalmas harmóniát a két stílus között.


A Juhfark a legősibb magyar szőlőfajta A juhfark bora a megfelelő kezelés esetén szalmasárga, illata kevésbé jellegzetes, tiszta szőlővirág jellegű. Kevésbé aromás, ugyanakkor utóíze az olaszrizlinghez hasonló mandulás kesernyével jellemezhető. A fajta legnagyobb előnye, hogy szerény illatával és ízével kiválóan tudja megmutatni a termőhely jellegzetességeit. Savai évről évre megbízhatóak, cukortartalma viszont nagy tőketerhelés mellett csak évtizedenként kimagasló. Ezen tulajdonságai miatt jellemzően markáns savgerincű száraz borokat csinálnak a magasabb tőketerheléssel dolgozó gazdák. Alacsonyabb tőketerhelésnél intenzívebb illatú, aromájú, tüzes és olykor maradékcukorral rendelkező testes fehérbort ad. A fajta különlegessége, hogy még a teljes érettségben vagy akár a töppedt késői szüreteléskor is megbízható savtartalommal szüretelhető és emiatt a juhfarkból készült bor jó esélyekkel őrzi meg akár 6-8 éven át is a frissességét.

A 2019-es Tornai Prémium Juhfark illatában érett szőlőre emlékeztető gyümölcsösség, háttérben köves – ásványos aromák jelennek meg. Ízben jó a harmónia az érett gyümölcsösség (mangó, őszibarack), valamint a fahordós aromák között, háttérben keserű mandula, fehér húsú őszibarack. Hosszú, érett savak kísérik a kortyot, izgalmas lecsengéssel. A Prémium Juhfark borban ötvözték, a tartályos gyümölcsös stílust és a fahordós érlelést, így alkotva izgalmas harmóniát a két stílus között. Érett gyümölcsök dominálnak illatban, háttérben fűszeres, ásványos.

- Hirdetés -

Ismertetői:

Tornai Prémium Juhfark 2019 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 12-13 C.

Sokrétű ízvilága miatt jól harmonizál enyhén fűszeres fehér húsokkal, remek választás lehet édes-savanyú szószos csirkehús mellé, de akár érett sajtokhoz is kiváló.

A bor beszerezhető a borbolt.hu-n, és a Pannonborbolt.hu-n.

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Tornai Prémium Juhfark 2019 értékelése

Kóstold meg Te is, és Értékeld a bort!


Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek