29 C
Budapest
péntek, július 12
spot_img

Tóth Ferenc Egri Csillag 2022

A 2022-es Tóth Ferenc Egri Csillag az Egri Tóth Ferenc pincészet egyik klasszikus fehérbora. Illatban friss virágos jegyek lelhetőek fel, citrusos árnyalattal egy csipetnyi ásványossággal.

 

Az Egri csillag egy nagyon új bor. 2010-ben “találták fel”. Egerben mindig is készítettek fehér borokat, mi mégis a vörösbort, azon belül is az Egri bikavért társítjuk az egri borvidékhez. Ezt megelégelve döntöttek úgy az egri borászok, hogy új bor fajtát készítenek, amely méltó párja lesz az Egri bikavérnek. 2010-ben a Borászok Éjszakáján 60 borász volt jelen az új borfajta, az Egri csillag kitalálásakor. Az Egri csillag legalább négy, az egri borvidéken termelt bor házasításából készül. A felhasznált borfajták legalább fele magyar fajta kell legyen, azaz olaszrizling, hárslevelű, leányka, királyleányka, zengő vagy zenit. Az illatos fajták, mint pl. a cserszegi fűszeres, zefír, irsai olivér, tramni, ottonel muskotály aránya nem érheti el a 30%-ot.

A 2022-es Tóth Ferenc Egri Csillag közepesen intenzív szalmasárga színnel rendelkezik. Ízig-vérig magyar, igazi egri bor. Aromakészlete egyszerre friss és érett. ízében citrusok, herbák érződnek, kiegészülve egy kis muskotályossággal és alkoholédességgel. savai fiatalosak, elegánsak. Telt, harmonikus, tartós lecsengésű bor 3-4 éves érlelési potenciállal.

Ismertetői:

Tóth Ferenc Egri Csillag 2022 fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.

- Hirdetés -

Ajánlott salátákhoz, zöldfűszeres túrókrémmel, de jól behűtve piknikbornak is remek.

A bor beszerezhető a borbolt.hu-n és a pincészetnél!

A bort itt tudjátok értékelni:

 • Színe - 0/10
  0/10
 • Illata - 0/10
  0/10
 • Íze - 0/10
  0/10
 • Utóíze - 0/10
  0/10
Olvasói értékelés
 • Küldés
  Színe
 • Küldés
  Illata
 • Küldés
  Íze
 • Küldés
  Utóíze

Kóstold meg Te is, és Értékeld a bort!  

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek