Nem is gondolnánk, de sok ember rosszul koccint a boros pohárral, pedig igazán könnyű elsajátítani a helyes koccintási trükköket.
Érdemes elsajátítani pár nagyon egyszerű fortélyt!
A koccintási etikett
Ha nevetségesnek találod ezt az egészet, akkor képzeld csak el, amint egy értékes kristálypoharat tartasz a kezedben, egy drága, kiváló minőségű borral teletöltve.
Ha helytelenül koccintasz, a pohár pereme összetörhet. Nincs annál kellemetlenebb, mikor üvegszilánkokban és borban tocsogva ácsorogsz. Valószínűleg ilyenkor nem két plüss kutya tartózkodik csak a szobában.
Miért ne tanulj meg helyesen koccintani, így a törést is elkerülheted, és a koccintás hangja is csilingelő lesz!
Ahhoz, hogy a te poharad csengését is halld, a pohár középső részénél – ahol a legnagyobb az átmérője – kell összekoccintani a másik pohárral, így szépen csilingelni fognak. A poharak érintkezése adja a hosszú csengést, a „DING” hangot.
A másik fontos illemszabály, hogy nézz a partnered szemébe a koccintás közben. Ha sokan vagytok egy nagy asztal körül, az is elegendő, hogy megemeled a poharad, de ekkor is úgy illik, hogy találkozzanak a tekintetetek.
Ehhez kapcsolódó tartalom:
- Vajon miért koccintunk?
- Hogyan kóstoljunk bort?
- Miért pont 0,75 literes a borosüveg?
- A Bor és a Sajt közeli kapcsolata
Forrás: holnapottabor.blog.hu