24.5 C
Budapest
szombat, július 13
spot_img

Hogyan ne vásárolj bort!

Vagy inkább mire figyeljünk oda, ha az esti vacsorához, vagy éppen a „fotelben kucorodva könyvet olvasni borral és végre nem zavar senki” életérzéshez, esetleg csak úgy keresünk egy kellemes bort?

 

Íme néhány ötlet, melyek hasznosak lehetnek borvásárlásnál!

1. Helyszín

A legkönnyebb dolgunk borkereskedés esetében van, mert a szakképzett eladók pillanatok alatt jó irányba terelnek – nem beszélve az idő tényezőről: gyors és hatékony vásárlást eszközölhetünk így, a bor minősége is biztos rendben lesz (nem kell attól tartanunk, hogy rossz tárolás következtében szétesett, élvezhetetlen tételt kapunk).

2. Óvatosan bánjunk a kis forgalmú üzletekkel

Olyan dolog ez, mint a hentesnél: ha nem pörög az áru, akkor könnyen meglepetés érhet az első korty után.

- Hirdetés -

3. Áruházláncok

Itt a nagyobb forgalom az esetek többségében biztosíték, viszont mindig vegyük szemügyre a palackot, ha poros, vagy ha a lámpa alatt van, esetleg a legfelső vagy a legalsó polcon, válasszunk másikat!

4. Könnyű fehér és rosé borok

Mindig az elérhető utolsó évjáratot keressük (1 éven belül fogyasztandók).

5. Akciók

Csak óvatosan velük!  Ha nem vagyunk biztosak, nem ismerjük annyira a bort, inkább legyünk picit gyanakvóak, okostelefont elő, és guglizzuk meg a terméket (és különösen figyeljük meg a leírás/vélemény keltezését)!

6. Külföldi borok

Ha egy külföldi bor nagyon olcsó, vagy simán olcsó, nézzünk egy másikat, hiszen ha az előállításai költségen kívül csak a szállítási költséget nézzük, már gyanút foghatunk, arról nem beszélve, ha egy neves területről/országból származó jó minőségű borról beszélünk, akkor az biztos nem ebbe az árfekvésbe pozicionálható.

7. Figyeljük meg alaposan a cimkét

Ha nincs borász feltüntetve rajta, és számos más információ is hiányzik, tegyük szépen vissza a polcra, és gyorsan felejtsük el!

8. Boros appok

Ne féljünk használni őket, egyre több magyar termék is szerepel már bennük, egy kattintás a címkére, és már meg is kaptuk a kért infót, hasznos, okos és nagyon gyors.

9. Ha nagyon sietünk…

Ne kísérletezzünk (kivéve, ha nem szakboltban vagyunk), maradjunk a jól beváltnál, menjünk biztosra, nem csupán időt takarítunk meg, hanem megelőzzük az esetleges csalódást is.

10. A legegyszerűbb megoldás pedig

Legyen mindig egy borértő a baráti körben! Nem csupán a mi választásunkat könnyíti meg, hanem neki is örömet okozhatunk azzal, hogy egy újabb kellemes tétellel ismertethet meg minket!

 

forrás: Borászportál.hu

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek