13.4 C
Budapest
hétfő, március 4
spot_img

Értékelés: Aegidius Castrum Egri Bikavér 2015

A 2015-ös Aegidius Castrum Egri Bikavér az Egri Aegidius bormanufaktúra egyik különleges vörösbora. A kékfrankos gyümölcsös sokszínűségének és cabernet markáns, fűszeres karakterének ideális házassága ez a tüzes, testes rubinvörös bor.

 

A 2015-ös Aegidius Castrum Egri Bikavért gyümölcsös sokszínűség és fűszeres karakter ideális házassága jellemzi, tüzes, testes rubinvörös vörös. Komplex illatát ánizs, meggy és ribizli, ízvilágát játékos savak, bársonyos tanninok, a fahordós érlelés kakaós-kávés jegyei jellemzik némi konyakmeggyes lecsengéssel. A bor kellő potenciállal rendelkezik a hosszabb palackos érleléshez.

A bor az értékelések alapján 8,38 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

- Hirdetés -
  • Színe 8,7
  • Illata 8,4
  • Íze 8,1
  • Utóíze 8,2

pontot ért el átlagosan, 27 kóstoló értékelései alapján.

Szöveges értékelések:

“Közepes intenzitású rubin szín, illatában ánizs, kávébab, feketeszeder jegyek dominálnak. Ízében lágy savak, közepes tannin, élete csúcsán van a bikavér.”

“Illatában megjelenik a kávé de a fekete gyümölcsök is megjelennek. Kellemes de azért erős bor.”

“Kávés illata kifejezetten kellemes. Erős ánizsos ízvilág, érdekes utóíz.”

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 15-17 C.

Ajánlott kemény sajtokhoz, egy jó brassóihoz, erdei gyümölccsel vagy barnamártással készült vadakhoz és marhahúsokhoz.

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Aegidius Castrum Egri Bikavér 2015

Ehhez kapcsolódó tartalom:

 

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek