27.7 C
Budapest
csütörtök, július 11
spot_img

Értékelés: Bock Cabernet Franc 2015

A 2015-ös Bock Cabernet Franc a Bock pincészet egyik nagyágyúja. Villány legfontosabb szőlőfajtája több dűlőből válogatva, 12 hónapig nagy tölgyfahordóban érlelve.

 

A Cabernet Franc egy világfajta, mely a villányi borvidéken otthonra lelt. Míg a világ más területein a Sauvignon az első számú Cabernet, addig Villányban a Cabernet Franc egyre inkább előtérbe kerül. A tölgyfahordós (barrique) érlelés különleges ízekkel „öltözteti” fel a cabernet franc bort: a mikrooxidáció révén különleges aromák, ízek és zamatok szabadulnak fel – legtöbbször vanília, kókusz, dohány valamint kellemes füst aroma jelenik meg –, az érő bor savai finomodnak.

A bor egészen sötét, mélyvörös színnel rendelkezik, a hűvös évjárat ellenére igen testes. Lágy fűszeres utóíze kellemes és hosszantartó. Izgalmas sav és gyümölcs összhang. Fekete gyümölcsökre emlékeztető jellege jól harmonizál a gazdag, de finom cserzőanyaggal.

- Hirdetés -

Közepes intenzitású rubin színű vörösbor intenzív meggyes és epres illattal, fűszerességgel. Illatában nedves avaros és vegetális jegyek is megmutatkoznak egy kis szellőztetés után. A korty aromatikáját a lédús meggy és meggymagos fanyarság vezeti. Keserű csokoládés és fűszeres reflexeket érezhetünk. A füstös hordóhasználat visszafogottan mutatkozik meg, porózus a tannin. Közepes test, közepes hossz, keserű csokoládé ízjegyei maradnak utána a szájban. Magyaros ételekkel jól párostható.

A bor az értékelések alapján 9,7 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

  • Színe 10
  • Illata 9,8
  • Íze 9,6
  • Utóíze 9,2

pontot ért el átlagosan, 14 kóstoló értékelései alapján.

Szöveges értékelések:

„Gyönyörű sötét, rubintos színnel van felvértezve. Kellemes illatához lágy , fűszeres, gyümölcsökre emlékeztető íz társul. Utóíze hosszan kitart. 10-es bor”

„Ízletes, finom bor. Fehér boros vagyok, de ez nagyon bejött.”

„Remek bor!”

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 17-18 C.

A bor ajánlott marhahúsok szaftos és sült változataihoz, gulyáslevesekhez.

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Bock Cabernet Franc 2015

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek