A 2017-es Bodri Szekszárdi Bikavér a Szekszárdi Bodri pincészet egyik kiemelkedő vörösbora. Fűszeres bikavér, erdei gyümölccsel, érett tanninnal és hosszú utóízzel.
A Bodri Szekszárdi Bikavér a Faluhely- és a Gurovica-dűlőkből származó alapborokból készült, Kékfrankos és Kadarka alapú házasítás. Rubin színű, koncentrált, mégis eleven bor, ízképében a Kékfrankos meggyessége, és a meggymag aromája uralkodik, az üde gyümölcsösséget finom csokoládés felhangok kísérik.
A bor az értékelések alapján 8,1 pontot ért el.
Az értékelések alapján a bor:
-
Színe 8,3
-
Illata 8,0
-
Íze 8,1
-
Utóíze 7,6
pontot ért el átlagosan, 32 kóstoló értékelései alapján.
Szöveges értékelések:
„Közepesen mély rubin szín, lassú feltapadással. Illatában fekete gyümölcsök és fűszerek figyelhetőek meg. Ízében ugyanazokat a jegyeket mutatja mint illatában. Remek Bikavér!”
„Szép rubin színe van, illatában megy érezhető ki az íze viszont elég erős és száraz.”
„Gyönyörű rubin színe egyszerűen lebilincselő. A pohár falán könnyebben folyik, mint azt az várnánk. A finom meggyes-gyümülcsös illat és íz nagyon együtt van a kellemes gyümölcsös fanyarsággal és a pazar madulás keserű utóízzel.”
Fogyasztási tippek:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.
Ajánlott kemény sajtokhoz, egy jó brassóihoz, erdei gyümölccsel vagy barnamártással készült vadakhoz és marhahúsokhoz.
A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Bodri Szekszárdi Bikavér 2017
Ehhez kapcsolódó tartalom: